3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportRapla korvpallikool võitis päikselisel pühapäeval kaks pronksi

Rapla korvpallikool võitis päikselisel pühapäeval kaks pronksi

Rapla korvpallikool

U15 neiud võitsid Euroopa tüdrukute korvpalliliiga EGBL superfinaalis pronksi.
13.-15. maini toimus Valmieras rahvusvahelise tüdrukute korvpalliliiga EGBL U15 tüdrukute superfinaal, kuhu pääsesid hooaja neli paremat võistkonda ja nende seas ka Rapla korvpallikooli naiskond. Kolmanda päeva pronksimängus tuli vastamisi minna Talentu Karta Leeduga. Teadsime, et kuigi olema siiani leedukatest jagu saanud (kaks korda lisaajal), ei saa meil lihtne olema. Kolm veerandit mängisime jälle punkt punktis, kuid neljandal veerandil panime maksma oma paremuse lauavõitluses ning samuti olime kindlamad rünnakute realiseerimisel. Tasuks magus võit numbritega 70:58.

Sel turniiril oli meie tõeliseks veduriks rünnakul Emma-Mia Küttis, kes tõi pronksimängus 36 punkti, tabades nii kaugelt kui ka tehes häid läbimurdeid ning kelle takistamiseks tegid vastased 13 viga. Emma-Mia pälvis ka liiga parima skoorija eriauhinna. Lisaks oli ta turniiri parim vaheltlõigetes. Võistkond mängis Valmieras koosseisus: Liisbeth Allvee, Liseth Vain, Emma-Mia Küttis, Lorelii Estaal, Liis Liibak, Bia Aller, Kristina Yakovleva, Sille Sillamaa, Lisandra Vetesina, Mia Liis Lindal, Anastasia Froljonok (Tallinna Kalev/G4S Noorteliiga). Peatreener Kaia Milling, abitreener Aivar Liibak.

Lisaks Emma-Miale pälvisid meie poolelt eriauhinna sel korral Lisandra Vetesina ja Lorelii Estaal. Lisandra valiti turniiri sümboolsesse viisikusse, olles statistika edatabelite tipus lauapallides ja blokkides ning meie jaoks üks tugitala rünnakul. Tiimi parimaks valiti Lorelii Estaal, kes on kogu hooaja vältel olnud meie kompromissitu võitleja, kes peab peaaegu alati kaitsma vastaste liidreid.

Tüdrukud said hooaja jooksul 19 suurepärast võistlusmängu, koduturniiri Märjamaal ja kolm reisi lõunanaabrite juurde. Loodetavasti saame liigas jätkata ka tuleval hooajal. Neiude hooaeg pole aga kaugeltki läbi, sest uuel nädalal lõppevad Eesti meistrivõistlused U16 vanuseklassis ning pärast pisikest puhkust peavad tüdrukud taas võistlusväljakul olema.

Ka U14 tüdrukud teenisid pronksi
14.-15. mail toimusid Jüris U14 vanuseklassi tüdrukute ja poiste finaalturniirid, kus Rapla korvpallikoolist asus nelja parema tüdrukute võistkonna seas medalit jahtima ka U14 naiskond. Kui U15 tüdrukute põnevusmäng EGBL superfinaali pronksile oli Valmieras võidukalt lõppemas, algas samal ajal Jüris U14 tüdrukute Eesti meistrivõistluste finaalturniiri pronksimäng TSA Kalevi vastu.

Eelmise päeva poolfinaali kindla kaotuse järel said Rapla tüdrukud sel korral kohe alguses oma mängu hästi käima ning kogu kohtumise jooksul eduseis ka säilitati. Lõpuvile kõlades kuulusid meile pronksmedalid skooriga 59:47. Treener Kustas Põldoja jäi tulemusega väga rahule: “Olen tüdrukute üle väga uhke! Jõudsime finaalturniirile neljanda asetusega, pronksmedal oli meile väga väärtuslik. Seda oli näha ka tüdrukute emotsioonidest mängu lõpus.”

Rapla U14 võistkond mängis koosseisus Elis Aarma, Bia Aller, Johanna Brecher, Jette Loviise Kase, Kärt Kõiv, Kristel Lohk, Carin-Anett Männik, Loviise Mölder, Egne Priimägi ja Lisann Terras. Treener Kustas Põldoja. Võistkonna finaalturniiri parimaks mängijaks valiti pronksimängus 20 punkti, 12 lauapalli ja 3 blokki kirja saanud Bia Aller.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare