-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaRetsept: Sinepi-juustukana

Retsept: Sinepi-juustukana

Kui rääkida lihast, on minu vaieldamatu lemmik kanaliha ja erinevad road sellest.
Kanalihast süüa tehes ei saa üldjuhul ka midagi nässu minna. Enamasti lähen küll kõige lihtsama vastupanu teed ja praen kana erinevate maitseainetega, kuid vahel tahaks teistmoodi tehtud liha saada.

Alljärgnev retsept on leitud Nami-Nami toidublogist ja omakorda saanud inspiratsiooni kuulsast Welsh rarebit nimelisest roast. Sinepi-juustukana on mõnusalt mahlane ja samas nii lihtne argipäevaroog, mis sobib erinevate lisandite juurde.

Lisaks retseptis nimetatule võib peale riivjuustu lisada natukene sinihallitusjuustu, roa kooresemaks tegemiseks asendada piima kohvikoorega või sulatatud juustuga ja natuke võib lisada ka mett.

Vaja läheb: 4 broilerifileed, 150 g riivitud (Cheddari) juustu, 1 kuhjaga sl teralist sinepit, 3 sl piima, 150 g kirsstomateid (soovi korral)

Tee nii: Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks, nii et saad 8 õhukest kanalihalõiku. Laota ühekordse kihina üksteise kõrvale suurde kergelt õlitatud ahjuvormi.
Sega riivjuust sinepi ja piimaga ning jaota segu kanatükkidele. Soovi korral lisa vormi ka kirsstomatid. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kanatükid on kuldsed. Kui tundub, et juust hakkab liialt pruunistuma, alanda temperatuuri 180 kraadini. Serveeri värske salati, riisi, keedetud spargelkapsa, varajaste kartulite või hoopis krõbeda leivaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare