spot_img
8.3 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
TarbijaRetsept: Mee-tšilli praekartulid sibula ja kanaga

Retsept: Mee-tšilli praekartulid sibula ja kanaga

Vürtsikas ja magus koos on huvitav kombinatsioon, mida tasub proovida. Seekordne retsept on leitud taas Retseptisahtli lehelt. Natuke tuli küll seda mugandada, kuna seal oli kasutatud valmis praekartuli-sibula segu ning enne toidu tegemist avastasin, et mul ei ole sojakastet. Kuna see annab toidule soolast mekki, lisasin lihtsalt natukene soola. Tšillipipart panin ka vähem, kui retseptis kirjas, kuna kartus oli, et äkki saab muidu liiga vürtsikas, kuid tagantjärele tarkus on see, et oleks võinud seda siiski rohkem lisada, et magus niivõrd domineerima ei jääks.

Mulle endale täitsa meeldis lõpptulemus, kuid laste jaoks olid maitsed siiski harjumatud, oleks soovinud tavalist praekartulit ja kanaliha.

Vaja läheb: umbes 300 g kartuleid, 1 suur sibul, 300 g kanafileed või kanafileeribasid, 1 suurem küüslauguküüs, 2 spl seesamiseemneid, 2-3 spl sojakastet, 2 spl veiniäädikat, 1 tšillipipar ja 1 tl kuivatatud tšillihelbeid, 2-3 spl mett, rohelist sibulat

Tee nii: Koori kartulid ja viiluta. Haki sibul. Jäta kartul ja sibul ootele. Vajadusel tükelda kanafilee väiksemaks. Kuumuta pann ja prae vähese õliga kanafilee. Haki küüslauk ja lisa koos tšillihelvestega kanafileele ning sega. Vala pannile praekartulid sibulatega ja lase küpseda. Lisa hakitud tšillipipar ja vala peale veiniäädikas, sojakaste ja mesi ning raputa peale seesamiseemned. Sega korralikult läbi ja serveeri rohelise sibulaga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused