spot_img
2.2 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
GaleriiFOTOD, VIDEO: Järvakandis avati innovaatiline klaasvahtkillustikku tootev tehas

FOTOD, VIDEO: Järvakandis avati innovaatiline klaasvahtkillustikku tootev tehas

Green Gravels OÜ avas reedel, 27. mail Järvakandis innovaatilise tehase, kus toodetakse klaasvahtkillustikku. Pidulikul avamisel oli teiste seas kohal riigihalduse minister Jaak Aab. Oma sõnavõtus ütles ta, et jäätmete ringlusse suunamisel põhineva tehase avamine on märgilise mõjuga, tähistades ühelt poolt tehnoloogilist arengut ning kandes teiselt poolt rohepoliitika eesmärke.

“See on ka oluline panus regionaalvaldkonda, aidates jõudsalt kaasa kogu Raplamaa arengule nii töökohtade kui ka potentsiaalse majanduskasvu näol,” rõhutas minister. Märgiline on see, et uues tehases saadetakse ringlusse ligikaudu 11 000 tonni lehtklaasi jäätmeid ning selle tulemusena valmib aastas ligikaudu 60 000 kuupmeetrit klaasvahtkillustikku. Suur osa toodangust läheb ekspordiks Skandinaaviasse ning ka mujale, näiteks Lätti.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused