2.7 C
Rapla
Pühapäev, 25 veebr. 2024
UudisedLoodusvaatluste maratonil osalesid perekonnad

Loodusvaatluste maratonil osalesid perekonnad

Loodusvaatluste maratonist on saanud traditsiooniline juunikuu üritus, mis juba viiendat aastat toob loodushuvilised eelnevalt registreeritud vaatlusaladele. Eesmärk on 24 tunni jooksul kirja panna nii palju kohalikke liike, kui võimalik.

Vaatlused sisestatakse eElurikkuse andmeportaali, kus need on avalikult kõigile kättesaadavad (v.a I kaitsekategooria liigid). Tänavune loodusvaatluste maraton toimus 11.-12. juunil ja Raplamaal oli kaks avalikku vaatlusala: Kuusiku mõisa park ja Estonia järve ümbrus.

Kuusikul alustati laupäeva keskpäeval Tallinna Ülikooli botaanika ja mükoloogia lektori Tõnu Ploompuu juhendamisel. Soov oli uurida taimi ja tutvuda ka kohalike seentega, kuid Ploompuu sõnas, et tegelikult on juuni aprilli ja mai järel kõige seenevaesem aeg, nii et keskenduti taimedele, mille uurimist alustati kohe mõisa valitsejamaja juurest. Juba ühes kohas näitas Ploompuu kümmekond taime, nende hulgas ka kollaste õitega roomavat tulikat, mis on mürgine, kuid ei tapa. Saadi ka teada, et murutaimede seas on nii neid, mis tallamist ei kannata, nagu näiteks valge kastehein, kuid on ka neid, näiteks teeleht, mis tahavadki sõna otseses mõttes porri tallamist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused