14.9 C
Rapla
Reede, 9 juuni 2023
UudisedRaplamaa ohutuslaager toimus 14. korda

Raplamaa ohutuslaager toimus 14. korda

Ülle Laasner

7. juunil oli Laukataguse puhkekeskuses 14. korda ohutuslaager “Kaitse end ja aita teist” (KEAT), kus osalesid maakonna 15 kooli 6.-7. klasside võistkonnad, kokku 23.

Igas võistkonnas oli 8 last – 4 poissi ja 4 tüdrukut. Lisaks oli klassiga kaasas õpetaja. Kokku oli laagris 240 inimest, neist lapsi 184. Õpitubasid olid samuti 23 – päästeametil oli kaks tegevust – tulekustutamine ja veeohutus, vabatahtlik pääste tegi suitsusukeldumist; Eesti Punase Risti Raplamaa Seltsil oli kaks esmaabipunkti, kus tuli lahendada elulisi situatsioone.

Transpordiametil oli kolm punkti, teemadeks liiklusmärkide tundmine ja kõrvalised tegevused; keskkonnaametil olid põnevad punktid – kohtumine loomaga, kus sai isegi katsuda nii mutti, mäkra kui ka nirki, seda küll topistena, ja kalapüük, kus tuli pärast mängukala püüki leida kalale nimi ja vaadata, kui suur peab kala olema, et teda tohib püütuna alles jätta.

Politsei tegi lausa neli punkti: raudteeohutus (OLE) ja internetiohutus, põnev seiklusrada ning “bussipunkt”, kus lapsed pidid oskama märgata, mida on vaja, et võiks bussiga sõitma minna. Elektrilevi tuli kohale viieliikmelise tiimiga. Lisaks elektriohutusele olid nad abiks ka nooleviskevõistlusel. Vabatahtlikud Marko Matson, Leho Rohtla ning Triine Roosalu aitasid läbi viia meeskonnatöö erinevaid tegevusi. Naiskodukaitse ja Kaitseliidu noorkotkad ning kodutütred kontrollisid matkatarkusi; prooviti tuld teha ning sooritati muid ellujäämistegevusi.

Võistlus oli pingeline. Kokkuvõttes saavutas esikoha Valtu põhikooli 6. klass. Klassi saatnud õpetaja ja koolijuht Andres Saks on olnud varem mitu aastat ka KEAT-laagri ülem. Teise koha saavutas Rapla Kesklinna kooli 6.A klass ning kolmanda koha Hagudi põhikooli 7. klass.

Tagasiside lastelt ja koolidelt oli väga positiivne. Tegevused oli põnevad, ilm imeilus ning laagripaik – Laukataguse puhkekeskus – igati vahva koht, kus lapsed saavad ennast hästi tunda. Ohutusõppuse korraldasid Raplamaa Omavalitsuste Liit ja MTÜ Raplatervis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused