6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
ArtikkelRaplamaa tervist edendavad lasteaiad kohtusid Kohilas

Raplamaa tervist edendavad lasteaiad kohtusid Kohilas

Mari Laas, Raplamaa TE lasteaedade koordinaator

Selle aasta maikuus toimus pärast kaheaastast pausi järjekordne tervist edendavate lasteaedade (TEL) rongkäik ja spordipäev. Tervist edendavate lasteaedade võrgustikku kuulub Raplamaal 11 lasteaeda, millest üheksa osales Kohilas rongkäigul.

Terviserongkäigu ajalugu viib meid aastasse 2008, kui TEL-i suvepäevadel see mõte tekkis. Idee algataja oli Rapla Kellukese lasteaia juht Aune Kähär. Esimene rongkäik oli 5. mail 2009 ja selle eesmärk oli marssida tervise heaks. Rongkäik viis Rapla lastepargist Tammemäele. Igal lasteaial oli oma plakatite ja hüüdlausete teema (tervislik toitumine, liikumine, hügieen, vigastuste ennetamine, head suhted).

Sündmuse laiem eesmärk on pöörata tähelepanu terviseteemadele, panna lapsed nende üle arutlema, tõsta laste teadlikkust ja rongkäigu kaudu jagada sõnumit ka kogukonnaga. Kuni aastani 2012 toimusid rongkäigud Raplas. Alates 2013. aastast korraldatakse rongkäike Raplamaa vallakeskustes. Rongkäigu juurde on kuulunud mitmesugused lõbusad tegevused, näiteks maastikumängud, esinejad või spordipäev.

Ettevalmistused algasid juba varem ja rõõm oli näha, et sündmuse korraldamisel osalesid seekord ka lasteaedade liikumisõpetajad. See oli ajendiks üksteisega kokku saada ja koostööd teha. Igale lasteaiale jäi oma vastutusala ja roll, nii andsid kõik TE lasteaiad sündmusse oma panuse.

Ühel maikuu hommikul koguneski Kohila keskväljakule üle 100 koolieeliku üheksast TE lasteaiast. Lapsed olid rongkäigu jaoks valmistanud erinevad tervist propageerivad plakatid. Lapsi tervitasid Kohila vallavanem Allar Haljasorg ja haridusnõunik Meeri Ehandi. Staadionil ootas lapsi Raplamaa Omavalitsuste Liidu turvalisuse ja rahvatervise spetsialist Ülle Laasner, kes spordipäeva sisse juhatas. Päev möödus mängides ja liikudes ning lõpuks sai iga laps diplomi aktiivse osavõtu eest. Jätkame traditsiooni järgmisel aastal juba uues kohas.

Osalenud lasteaiad: Rapla lasteaed Naksitrallid, Sutlema lasteaed Linnupesa, Rapla lasteaed Päkapikk, Kehtna lasteaed Siller, Rapla lasteaed Kelluke, Prillimäe lasteaed Põnnipere, Kohila lasteaed Sipsik, Järvakandi lasteaed Pesamuna, Alu lasteaed-algkool.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare