1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetsept: Suitsukanasalat

Retsept: Suitsukanasalat

Grillihooaeg on täies hoos ja igasugused salatid on liha kõrval populaarsed road – valmivad kiiresti ega jäta kõhtu ebamugavat raskustunnet. Alljärgnevas retseptis (leitud leheküljelt linnuliha.ee, autor Ragne Värk) on küll kasutatud suitsukana, kuid selle võib asendada mõne muu lihaga, mis grilliõhtust alles jäänud, või teha salat ilma lihata.

Originaalretseptis oli kirjas konservmais, kuid see sai asendatud kurgi ja tomatiga. Majoneesi puhul arvasin, et selle asemel võib edukalt kasutada ka mõnd salatikastet. Tulemus on igal juhul hea ja murulauk lisab omalt poolt kasulikke aineid (C-vitamiin, B-grupi vitamiinid, raud) ning soodustab seedimist.

Vaja läheb: Väike jääsalatipea, 300 g suitsutatud kanaliha, 2-3 väikest kurki, peotäis ploomtomateid, 3 sl hakitud murulauku, koriandrit või tilli, 1-2 dl majoneesi või meelepärast salatikastet, soola, pipart

Tee nii: Tükelda jääsalat, suitsukana, kurgid ja tomatid. Sega komponendid ja lisa hakitud murulauk ning majonees (või salatikaste). Maitsesta soola ja pipraga ning sega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare