25 C
Rapla
Pühapäev, 26 juuni 2022
spot_img

President Alar Karis andis üle teenetemärgid

Kolmapäeval, 22. juunil andis president Alar Karis üle riiklikud teenetemärgid. Pidulik tseremoonia kandis nime “Eesti tänab” ning see toimus Tallinnas Vanasadama kruiisiterminalis. President Karis andis teenetemärgid üle inimestele, kelle sihikindlus, ennastsalgavus, pühendumus, leidlikkus või looming on eeskujuks paljudele teistele ning on muutnud kogu Eesti paremaks, hoolivamaks, märkavamaks, ettevõtlikumaks.

Kokku pälvis riikliku teenetemärgi 148 inimest. Nende seas oli ka kuus inimest, kellel on tihedamad sidemed Rapla maakonnaga. Viirusekriis ei võimaldanud teenetemärke üle anda Vabariigi aastapäeva paiku, kui seda tavaliselt tehakse ning seetõttu toimus tänavune tseremoonia vahetult enne jaanipidustusi.

Rapla maakonnast pälvisid riikliku teenetemärgi järgnevad inimesed:

Peeter Normak, Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi direktor ja matemaatika professor.

Ragnar Sass, idufirmade kogukonna eestvedaja, mitmete idufirmade kaasasutaja, mentor ja ingelinvestor. Ühtlasi on ta ka Maidla mõisa peremees.

Väino Sassi, Rapla Tarbijate Ühistu juhina maakonna arengusse panustanud ja 6000 inimesele tööandjaks oleva Coop Eesti nõukogu esimees.

Lia Puhm, Märjamaa Gümnaasiumi õppealajuhataja.

Ants Tammar, Raplamaa koolide ajaloo uurija.

Tõnis Tõnisson, Raplamaa Sõnumid peatoimetaja, maakonna sündmuste, lugude ja juhtumiste talletaja.

Pidulik tseremoonia Vanasadama kruiisiterminalis kestis poolteist tundi ning sellele järgnes presidendi vastuvõtt koos suupistetega. Professor Peeter Normak kiitis kolmapäevast üritust. “Olen siin majas esimest korda. Kogu õhkkond on pidulik,” ütles ta. Ühtlasi tõstis Normak esile Tiit Landi sõnavõttu, kes kõneles kõikide teenetemärgi saajate nimel. “Minu jaoks oli teenetemärk üllatus. Kolleegid mind esitasid, aga minule nad sõnagi ei öelnud. Isegi hiljem nad ei selgitanud. Eriti palju ma selle teenetemärgi peale ei ole jõudnud mõelda, sest elu on olnud nii intensiivne,” rääkis Normak.

Märjamaa Gümnaasiumi algklassideosa õppealajuhataja Lia Puhm kiitis samuti presidendi vastuvõttu. “Näen, et inimesed naudivad seda päeva. Eks see on igaühele eriline ja jääb meelde,” sõnas ta. Veel ütles Puhm, et presidendi juurde minek võttis jala natuke värisema ning pani südame kiiremini põksuma.

Väino Sassi ütles, et alates sellest kui ta teenetemärgist veebruaris teada sai ei ole ta väga palju selle peale mõelnud. “Kui tuli kutse tänasele üritusele ja seal oli kuupäev kirjas, siis hakkasid küll tajuma, et selle peale mõeldes tuleb hea tunne peale,” sõnas Sassi.

spot_img

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tiit Tammsaar
23/06/2022 07:23

Palju õnne ja jätkuvat teotahet kõigile !

5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised