-2.8 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
TarbijaRetsept: Külm tomatisupp nektariiniga

Retsept: Külm tomatisupp nektariiniga

Kuigi kohe on jaanipäev ja võiks jagada mõnd head grill-liha ja salati retsepti, olen pigem seda meelt, et aastatega on igalühel välja kujunenud need oma jaanipäeva lemmikroad, mida naljalt millegi uuega ei asendata. Rohkem peavalu valmistab see, mis võiks olla see kerge roog, mida järgnevatel päevadel süüa. Üks kiire ja lihtne variant on külm supp.
Erinevad püreesupid lähevad mulle alati peale. Pigem eelistan küll sooje suppe, mida on hea jahedatel õhtutel süüa, kuid suvise palavuse juurde ei lähe selline supp teps mitte. Siis on vaja külma suppi ja siin tundub retseptivalik just viimastel aastatel plahvatuslikult kasvanud olevat. Nektariini supi sees küll ette ei kujuta, kuid Piret Hanson on oma toidublogis pirethanson.com just nektariini tomati, kurgi, paprika ja tšilliga kokku pannud. Tulemus on mõnevõrra ebaharilik ja mitte nii tšilline, kui ootasin, meenutades püreesupi asemel rohkem smuutit.

Vaja läheb: 3 hästi küpset nektariini, 6 hästi küpset tomatit, 1 kurk, 1 väike punane tšilli, 1 laimi mahl, 1/2 paprikat, 80-100 ml vett või tomatimahla, soola, pipart, 2 sl oliiviõli; serveerimiseks kirsstomateid, nektariini, värsket koriandrit ja rohelist sibulat.

Tee nii: Tee tomatite nahale terava noaga väike ristike. Vala tomatid keeva veega üle. See trikk lihtsustab hilisemat koorimist. Koori tomatid ja kurk. Puhasta tšilli seemnetest, kui pelgad liiga tulist maitset. Vürtsikama maitse austajad võivad seemned eemaldamata jätta. Pane kõik ained kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Tõsta supp tunniks-paariks külmkappi maitseid koguma ja parajalt jahtuma. Enne serveerimist sega see läbi ja timmi maitset, vajadusel lisa vedelikku.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare