26.6 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
GaleriiFOTOD: Rapla kirikumuusikafestival jõudis kolmekümnenda juubelini

FOTOD: Rapla kirikumuusikafestival jõudis kolmekümnenda juubelini

Rapla kirikumuusikafestival jõudis 2022. aastal olulise tähiseni. Tänavu toimub see üritus kolmekümnendat korda. Kauni avalöögi sai järjekorras kolmekümnes kirikumuusikafestival pühapäeva, 26. juuni õhtul Rapla Maarja-Magdaleena kirikus.

Kontsertikülastajaid ootas ees tõeline maiuspala. Õhtul kella seitsmest sai Rapla kirikus alguse Õhtumissa, kus esinesid Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester, dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel. Kontsert koosnes kahest osast, kus esitlusele tuli A. Vivaldi Gloria D-Duur ja Dixit Dominus.

Nagu kirikumuusikafestivali avakontsertile omane olid kirikupingid kuulajaid täis. Tähelepanuväärne oli seegi, et ümmarguse juubeli puhul ilmus brošüür, mis võtab esimesed kolmkümmend aastat sellest suurüritusest kokku. Rapla kirikus kohapeal oli kõigil huvilistel võimalik see teos endale soetada. Selles teoses on senised kontsertid kokku võetud pildialbumi formaadis. Sirvimisel leiabki sealt rohkem pilte kui teksti. Kokkuvõte saab alguse 1993. aastast, kui toimus esimene festival, ning ulatub välja 2021. aastani.

Peale pühapäeval kõlanud avakontserti ütles festivali kunstiline juht Pille Lill, et tema süda on rahul. “Mida sa hing veel ihkad kui kuulata nii kõrgel tasemel kollektiive ja dirigenti. Ja milline solistide plejaad! Kõik olid suurepärased. Mõlemad teosed, aga eriti Gloria, kõlasid täna ilusti. Tänases maailmas me muud ei vajagi kui rahu. Usun, et täna läks siit Raplast lendu just rahusõnum. Ehk jõudis see nii Ukrainasse kui Venemaale, sest rahu on vaja igal pool,” sõnas Lill.

Rapla kirikumuusikafestival läheb nüüd edasi ning kestab kaks nädalat. Kontserte toimub mitmetes Raplamaa pühakodades ning otsaga ulatuvad need Järvamaalegi. Neljapäeval, 7. juulil esineb Käru kirikus keelpilliansambel Bridge. Rapla kirikumuusikafestivali lõppkontsert toimub pühapäeval, 10. juulil taaskord Rapla kirikus. Siis esineb Eesti Rahvusmeeskoor dirigent Mikk Üleoja juhatusel.

« kohta 2 »
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare