spot_img
6.1 C
Rapla
Neljapäev, 23 märts 2023
UudisedKas Rapla volikogu ikka esindab avalikku huvi?

Kas Rapla volikogu ikka esindab avalikku huvi?

„Ma ei saa aru, kas koalitsioon ei saa aru, millest me räägime, või ei taha aru saada,” ütleb Rapla volikogu opositsiooni juht Alar Mutli. Komisjonide moodustamisest saati on vaieldud selle üle, kas nende koosseis on seadusega vastuolus või mitte. Mutli leiab, et opositsiooni poolt hääletanud inimestest sõidetakse täna lihtsalt üle.

Opositsioon tugineb kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele, mis ütleb, et komisjoni koosseisu kujundamisel arvestatakse erakondade ja valimisliitude esindajate osakaalu volikogus. Mäletatavasti kogus täna opositsioonis olev valimisliit Rapla Vallakodanike Liit (VKL) valimistel enim mandaate. Seaduse järgi peaks seega VKL ka komisjonides tugevalt esindatud olema. Reaalsuses jääb nende osakaal komisjonides tagasihoidlikuks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused