spot_img
2.2 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedRaplamaa klassiõpetajate õppimised lõppeval õppeaastal

Raplamaa klassiõpetajate õppimised lõppeval õppeaastal

Pilvi Pregel, klassiõpetaja

Õppeaasta on olnud kõigile tihe ja taasõppimise aeg. Rohkem kui kaks aastat, kus kõike distantsilt tegime, andis võimaluse areneda, kuid hoidis meid samas ka üksteisest eemal.

Traditsioonilised mälumängud ja ka õpioskuste olümpiaad 1.-3. klassidele said selgi õppeaastal läbi viidud veebis.

Loodame, et see oli õpetlik, kuid samas võimestav kogemus nii osalejaile kui ka läbiviijaile, kelleks on igal aastal erinevad koolid.

Toreda lõpptulemuseni jõudis 3. klasside kuuldemängude esitamine. Raplamaa erapooletu žürii, kuhu kuulusid Piia Põder, Ingrid Teder ja Annabel Vaarma, oli küll vaimustuses kõigist väikestest lugudest, kuid edetabelis andsid enim punkte Valtu põhikooli esitusele, järgnesid võrdselt Kaiu põhikool ja Rapla Vesiroosi kooli 3.b. „Lasteekraan” lisas võitjate helifailid oma kodulehele ja see oli väga suur tunnustus meie tegijaile.

Täiesti uudne oli ka sel aastal 4. klasside folklooripäeva asendamine väikese uurimistööga. Koostöös Sillaotsa talumuuseumi sõbralike pedagoogidega püstitati eesmärk uurida vanu esemeid koos vanemate ja vanavanematega. Suure vaeva nägijad said võimaluse lõppüritusena külastada muuseumi ja oma käega uuritud esemeid katsuda. Rõõmu ja üllatusmomente oli kõigile.

Edukatele õpilastele sai osaks lisaks maakonna tänuüritusele ka vahva ohutuspäev meie toredatelt koostööpartneritelt. Lastega tegelesid Suukool, Päästeamet, Raudteeohutus, Keskkonnaharidus ja naiskodukaitsjad. Mõnusa puuviljaampsuga maiustamisega lõppenud üritus paistis lastele väga meeldivat, sest teadmiste pagas sai suurem ja tegijate tunnustussõnad tragidele kaasamõtlejatele helisesid kõrvus.

Õpetajad täiendasid ennast aga üheskoos, külastades teiste maakondade koole. Kohe septembris käisime koos erinevate ainete õpetajatega Kohtla-Järve Järve koolis, juunis saime palju uut teada Suur-Jaani kooli soojal ja töisel vastuvõtul. Juunikuine kahepäevane reis oli ka õppereis, et teaks, kuhu lastega Viljandisse tulla tegutsema. Giid Heli Grosberg, kes ise oli väga tugev muuseumitöötaja, tutvustas linna ja oli meile kokku leppinud väikesed muuseumitunnid. Väga toredaid ideid saime Kondase Keskuses, kuid ammutasime elurõõmu nii Ave Nahkurilt kui ka Pärimusmuusika Aidas ja Bonifatiuse Gildis.

Raplamaa klassiõpetajate selleaastane suur tegu on Marika Hõbemäe initsiatiivil sündinud ühingu logo ja sellega kaunistatud sümboolika: puidust kalendrid, pliiatsid pabertopsis ja märkmepaberid.

Ja kui palju on veel õppida. Inimene õpib igal sammul, nii teevad seda ka õpetajad suvel.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused