2.2 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedLoone linnuse uus sild on valmimas

Loone linnuse uus sild on valmimas

Siret Saar

Kevadel alanud sillaehitus on praeguseks peaaegu lõpule viidud, valmis on nii sild kui ka seda ümbritsev osa. Jäänud on veel teha pisitööd.

„Lepinguline tööde tähtaeg koos täitedokumentatsiooni, kasutusloa ja tööde lõpliku üleandmisega on hiljemalt 30. juulil,” ütles Kohila vallavanem Allar Haljasorg. „Loone linnuse jalakäijate silla tehniline komisjon koguneb sel kolmapäeval, 6. juulil. Kuna ehitustegevus on toimunud plaanipäraselt, on alust teatud optimismiks, et sild on valmis enne juuli lõppu,” lisas vallavanem. Kõik huvilised saavad pidulikust silla avamisest osa võtta 25. augustil, ürituse peaesineja on Jaan Tätte.

Loone linnuse jalakäijate vana sild vajas ümberehitust, sest oli juba aastaid ilmutanud väsimuse (lagunemise) märke, lisaks sellele oli sild muutunud jalakäijatele ohtlikuks. 2020. aasta suvel jalakäijate sild lammutati. Uue silla ehitustööd said alguse selle aasta 30. märtsil. Projekti koostas Safeway OÜ, ehitab GRK Infra OÜ. Kuni uue silla valmimiseni pääseb Loone linnuse juurde mööda Tallinna-Rapla riigimaanteed, mahasõiduga Linnuse teele, mis suundubki Loone linnuse juurde.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare