16.1 C
Rapla
Esmaspäev, 25 sept. 2023
UudisedRapla keskväljakul töötab joogiveekraan

Rapla keskväljakul töötab joogiveekraan

Siret Saar

Kui kuumal suvepäeval on kosutust vaja, ei pea kohe poodi minema, vaid puhast joogivett saab ka Rapla keskväljakul.

Joogiveekraan on paigaldatud keset väljakut. „Joogikraan oli keskväljaku projektis ette nähtud ja paigaldati koos uue väljaku ehitamisega. Töös on see juba 2019. aasta kevadest – seega neljandat aastat. Talvekülmade saabudes keeratakse vesi kinni ja kevadel jälle lahti,” ütles Rapla vallavalitsuste meediaspetsialist Katrin Kruusimägi.

Raplast on eeskuju võtnud ka näiteks Kuressaare linn, kus on nüüd samuti veekraanid olemas. „Ettevõtmise inspiratsioon tuli Raplast. “Nägin seal sellist ja mõtlesin, et meil oleks ka vaja,” sõnas Kuressaare vallavanem Mikk Tuisk. “Asi on keskkonnasõbralik ning vähendab plastist veepudelite ostu,” kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused