-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
TarbijaRetsept: Vürtsikilupirukad

Retsept: Vürtsikilupirukad

Kuigi kilu tundub pigem selline asi, mida suvel süüa ei tahaks, muutus minu arvamus neid vürtsikilupirukaid proovides. Tegemist on kiirelt valmiva ja mõnusa suupistega, mida on hea ükskõik mis ajal teha. Paadunud kilufännidele meeldivad need kindlasti ja isegi nende puhul, kes kilu üliväga ei armasta, võidavad need pirukad kindlasti nende südamed.
Retsept pärineb Nami-Nami toiduportaalist.

Vaja läheb: 500 g pärmi-lehttainast, karp vürtsikilu(filee)sid, 4 keedetud muna, hakitud värsket peterselli, määrimiseks muna

Tee nii: Kui kasutad terveid kilusid, puhasta need peadest, luudest ja sisikonnast. Koori munad, lõika kuueks sektoriks.

Rulli lehttainas kergelt jahusel laual õhemaks, siis lõika u 8 cm ruutudeks. Aseta igale tainatükile kilufilee ja munasektor. Tõsta kaks tainanurka üle täidise keskele kokku, näpista tugevasti kinni ja kinnita puutikuga.

Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldsed. Puista peale peterselli ja serveeri.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare