-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedAugustist muutub Aespa ja pealinna vaheline bussiühendus

Augustist muutub Aespa ja pealinna vaheline bussiühendus

AS Hansabuss lõpetab 31. juulist kommertsliinide 206A ja 219 teenindamise, mis pakub Aespa piirkondade sõitjatele ühendust Tallinnaga. Augustist teenindab Aespa reisijaid kaks uut avalikku liini.

Kommertsliin 206A asendatakse maakonna avaliku liiniga nr 177, millega hakatakse sõitjaid teenindama marsruudil Tallinn (algpeatusega Viru) – Saku – Kiisa – Aespa (lõpp-peatus Entusiasti). Kõikidel nädalapäevadel on peatusest Estonia väljumiste arv 9.

Kommertsliin 219 asendatakse maakonna avaliku liiniga nr 178, millega hakatakse sõitjaid teenindama marsruudil. Tallinn (peatus Estonia post 4) – Luige – Kurtna – Aespa (peatus Entusiasti). Kõikidel nädalapäevadel on peatusest Estonia väljumiste arv 8.

Hansabuss lõpetab liinide teenindamise kütusehindade tõusu ja sõitjate vähesuse tõttu. Sõitjatele lahenduse leidmisega tegeleb MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus. Liinide 177 ja 178 teenuse osutaja on AS SEBE.

Uute liinide sõiduajad on võrreldes kommertsliinide sõidugraafikutega muudunud. Kõikide sõiduplaanidega saab tutvuda lehel www.peatus.ee.

Sõitjatele parima teenuse pakkumiseks jälgib ühistranspordikeskus pidevalt liinide kasutatavust väljumiste lõikes ja sõiduplaanides ette antud aegadest kinnipidamist. Vajadusel korrigeerib ühistranspordikeskus sõiduaegasid ja vastavalt nõudlusele reiside lisamist või vähendamist muutes intervalle.

Alates 1. augustis alustavad liinid kuuluvad Harju maakonna ühtsesse piletimüügisüsteemi, mis võimaldab kasutada soodustusi ja kuukaarte erinevate toodetena. Kuukaarte saab soetada nii maakonna ja Tallinna ühistootena, kui ka maakonna, Tallinna ja liinirongi ühistootena, mis reisijale loob juurde mitmeid ühistranspordi kasutamise võimalusi eri liikide lõikes. Piletihinnad ja soodustused on leitavad https://www.ytkpohja.ee/piletite-hinnad

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare