9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaKabatšokikrõpsud parmesaniga

Kabatšokikrõpsud parmesaniga

Kabatšokk on üks sellistest suvistest viljadest, millest ma ei oska üldjuhul midagi teha. Ema teeb kabatšokiviile tavaliselt muna-riivsaia paneeringuga, kuid tahtsin midagi teistsugust proovida. Ja nagu tellitult jäi TikTokis (kasutaja yummytitbits alt) ette just sobiv retsept. Retsept on inglise keeles leitav ka kokkamisäpist wishk.com.

Suitsutatud paprikat ma ei leidnud, nii et asendasin selle tavalise paprikapulbriga. Originaalis on vahukoore asemel kasutatud veel rammusamat toidukoort, kuid siinsetes oludes on vahukoor sobiv asendaja.

Tulemus oli maitsev. Natuke ehk krõbedamaks laseks järgmisel korral krõpsudel minna, lisaksin veelgi rohkem juustu ja mängiks rohkem ka erinevate maitsetega, teeks näiteks tšilliseid variante.

Vaja läheb: üks keskmine kabatšokk, 2 tl oliiviõli, näpuotsaga soola ja pipart, 1 tl (suitsutatud) paprikat, 2 tl punet, 1 tl küüslaugupulbrit, 50 g parmesani juustu; küüslaugukastme jaoks: 2 spl majoneesi, 100 ml vahukoort, 1 hakitud küüslauguküüs, 1 spl värsket tilli, maitseks soola.

Tee nii: Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Vooderda küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Tükelda kabatšokk õhukesteks viiludeks. Tõsta viilud segamisnõusse, lisa oliiviõli, maitsetaimed ja vürtsid ning sega.

Aseta kabatšokiviilud küpsetusplaadile ning puista peale natuke riivitud parmesanijuustu. Küpseta ahjus 12-15 minutit. Küpsetusaeg sõltub kabatšokiviilude suurusest.

Vahepeal tee valmis küüslaugukaste. Selleks sega kõik koostisosad omavahel väikeses kausis. Lase kabatšokiviiludel viis minutit jahtuda ja serveeri küüslaugukastmega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare