spot_img
-10.1 C
Rapla
Pühapäev, 5 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedKihelkonnapäeval paigaldati Rapla kirikule palverändurite märk

Kihelkonnapäeval paigaldati Rapla kirikule palverändurite märk

Rapla kihelkonnapäev keskendus palverännakutele. Viimastel aastatel on palverännak hakanud eestlasi aina enam huvitama ning sellest kõneles kogenud palverändur Jane Vain, kes on ühtlasi EELK Järva-Madise kirikuõpetaja. Kihelkonnapäeva üks tipphetki oli see, kui Rapla kiriku uksele paigaldati kammkarbi sümbol ehk palverändurite märk.

Rapla kihelkonnapäeva korraldatakse iga aasta 22. juulil, mis rahvakalendris on madlipäev ehk Rapla kihelkonna kaitsepühaku Maarja Magdaleena mälestuspäev. Tänavu toimus kihelkonnapäev juba kolmekümnendat korda. Aastate jooksul on seda tähistatud erinevalt. Mõnel aastal on see kestnud mitu päeva, seekord olid kõik sündmused mahutatud ühe päeva sisse.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused