11.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 aug. 2022
spot_imgspot_img

Lahkus Ants Raismaa

Ants  Raismaa

  1. VIII 1962 – 30. VII 2022

Ma ei tea, Ants, kes sulle nime pani, aga mõeldes tagasi sulle ja sinu tegemistele, olid sa kõigiti oma nime vääriline. Öeldakse, et nimi meest ei riku, mäletan sind alates kooliajast, mil sulle omistati hüüdnimi „K…“, mis saatis sind sõprade keskel elu lõpuni, sellega jääd sa meie kõigi mälusse igavesti, kes sind kooliajal tundsid ja teadsid!

Sinu juured on Maidlas, kus sa nägid lähedalt elu, mis oli seotud Maidla Lastekodu tegemistega ja sotsiaalse ebavõrdsuse ning erisustega, mis sinu maailmavaadet ja tulevikku suunasid. Saatus on ettearvamatu, kuid just samal leinakuulutuste seinal on sinu hea sõbra ja Maidla Lastekodu pikaaegse juhi Valve Viljaku surmakuulutus! Meie kaastunne ka tema lähedastele.

Sul oli suur mure Maidla mõisa saatuse pärast, kui lastekodu sealt Juuru koliti ja see pikalt seisma jäi, kuid nüüd on sealgi uued tuuled ja elu selles sinu lapsepõlve majas läheb edasi.

Sinu elu oli kirev ja kiire, sulle meeldis suhelda ja see oli sinu tööde ja tegemiste juures oluline valik, et olla informeeritud ja kaasatud. Sinu töömeheelust oli suur osa seotud baarmeni- ja kõrtsmikueluga, mis iseenesest ei ole ju amet, mida suuresti kuulutada, kuid selle töö käigus maalis elu kindlasti erinevaid pilte, mis puudutasid inimsuhteid ja selle erinevaid tahke.

Suure osa oma küpsest east kuni lõpuni olid sa ratastel bussijuhi- ja reisikorraldajana, mis tegi sind tuntuks kogu Eestis, rääkimata Rapla maakonnast. Sinu nalju ja huumorimeelt jäävad igatsema paljud ja sinu füsionoomiat, mille jumal sulle andis, hea Ants, seda kasutasid sa oma eluajal ära suurepäraselt.

Sinu kirg oli sotsiaalvaldkond, eakad ja inimeste aitamine laiemalt, sellest tulenevalt kandideerisid sa Juuru vallavolikokku ja töötasid seal 12 aastat, lisaks Rapla vallavolikogu, kus sa alati oma arvamuse välja ütlesid ja oma inimeste eest seisid.

Teades sind nelikümmend viis aastat, eeldan ma, et sa tahaksid, et me mäletaksime sind just läbi huumoriprisma ja just sellisena, nagu sa tegelikult olid – suur, rõõmus, püsimatu ja hea südamega!

Head teed sulle, Ants!

Margus Jaanson

sõprade ja tuttavate nimel

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised