7.2 C
Rapla
Pühapäev, 25 sept. 2022
spot_imgspot_img

Avis Utilitas Rapla sai paika abitreenerid

Avis Utilitas Rapla teatas, et peatreener Arnel Dediči kõrval võtavad eesootaval hooajal koha sisse kaks abitreenerit, lätlane Gatis Justovičs ja Rapla korvpallikooli kasvandik Kustas Põldoja.
Avis Utilitas Rapla eestvedaja Jaak Karp tõdes, et esmane valik esimese abitreeneri kohale oleks olnud eestlane, aga Justovičsi kasuks rääkisid tema teadmised Paf Eesti-Läti liiga ning selle peatreenerite kohta.
“Kuna peatreener on välismaalt, oli kindel soov, et esimene abitreener oleks eestlane, kes tunneb mängijaid ja liigat esialgu peatreenerist paremini. Teine põhjus oli soov anda mõnele Eesti treenerile võimalus välistreeneri käe all töötada ja sellega uusi kogemusi koguda ning oma ametis areneda. Kahjuks sobilikest kandidaatidest ei olnud kellegi jaoks õige moment ametikohta vahetada, seega oli loogiline pöörata pilk Lätti.
See tahe, kirg ja energia, mis kostis intervjuudest Gatisega, tegi meile peatreeneriga tema kasuks otsustamise väga lihtsaks. Lisaks muidugi teadmised liiga võistkondade ja nende peatreenerite kohta oli märk põhjalikust kodutööst,” rääkis Jaak Karp.
Kustas Põldoja on Rapla korvpallifännidele kindlasti tuttavam nimi. Ta on esindanud Raplat Eesti kõrgliigas ning samuti mänginud Eesti esiliigas. Treenerina ta täiskasvanute arvestuses varem töötanud ei ole. Küll aga on ta Rapla korvpallikoolis noortetreener.
Jaak Karp: “Õnneks jääb siiski suur hulk kogemusi ka Eestisse, veel parem, et Raplasse, kuna teise abitreenerina teeb debüüthooaja Eesti kõrgeimal tasemel meie enda endine õpilane, esindusmeeskonna mängija ja senine noortetreener Kustas Põldoja. 20 aastat tagasi tuli ta 9-aastase poisina esimesse trenni ja täna (esmaspäev, 22. august – toim.) viis ta läbi esimese esindusmeeskonna treeningu.”
Mängijatest on Avis Utilitas Rapla sõlminud algavaks hooajaks lepingu järgmiste meestega: Markus Ruubel, Indrek Sunelik, Tormi Niits, Sven Kaldre, Marek Ruut, Kendall Stephens, Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Lock Wan Lam ja Kaarel Välb.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised