12.7 C
Rapla
Kolmapäev, 5 okt. 2022
spot_imgspot_img

Kaius alustas kooliteed 16 last

Kaiu kooli õppeaasta algas poolelioleva remondi kiuste. Esimesse klassi astus 16 õpilast.

„Pean sedapuhku alustama samaviisi kui eelmise õppeaasta algul. Oleme ikka veel ooterežiimis. Kool ei ole veel valmis, õppimine on ikka neljas kohas. Koos olemine, koos tegemine, kokku elamine üha raskem,” rääkis aktusel kooli direktor Hannes Vald.
Koolikompleksi ümbritsevad ajutised metallaiad ja laudteed. Koolimaja kõrval piilub üles kaevatud maast vaid uue hoone vundament. Vana koolimaja uus katus ulatub poole hoone peale. Kooliaasta aktust pidas koolipere spordisaalis. Selle aknast pooleliolevad ehitustööd ei paista, kuid mõistetavalt kumas mure eesootava aasta pärast koolijuhi sõnavõtust.
Mure kõrval oli direktor ka lootusrikas. „Oodata on hea, kui tulevikupilt üha selgemaks muutub. Eelmise ehitamise õnnetus on nüüd möödanik. Uus ehitaja on ootevalmis. Tegevus peab lahti minema kohe septembris ja ajajoon lubab, et aasta pärast ma uuesti sellist juttu ei korda,” ütles Vald.
Ta jagas õpilaste, õpetajate ja lapsevanematega teavet, et uus ehitaja Expolio on kohalik ja usaldusväärne ettevõte. „Oodata on eriti hea, kui terendab eeldus, et kuskil poole õppeaasta kanti võime kätte saada vana koolimaja ja kuus klassiruumi koos uue mööbliga,” lisas direktor.
Esimese klassi 16 õpilase poole vaadates tõdes Vald, et nad on tõestus sellest, et kool elab ja areneb ning piirkond usaldab kooliperet. „Tere tulemast suurte maailma, sest nüüd te ei ole mitte ainult lapsed, vaid ka õpilased,” pöördus ta uute õpilaste poole.
„Lõpetajate klass, soovin teile eelkõige mõistmist, et enam ei saa juhinduda kultusfilmi „Kevade” õpetaja Laurilt Tootsile antud lubamisest poole rehkendamise kohta. Poole kaupa tegemine annab pooliku tulemuse või siis hoopistükkis pooleli jätmise, aga seda me ju ei taha. Meil Kaius nii kombeks ei ole,” pöördus direktor kooli kõige vanemate õpilaste poole.
Rapla vallavanem Gert Villard saatis koolile videotervituse. Pidulikult sai oma esimese aabitsa koos lilleõiega iga esimese klassi õpilane. Direktor tutvustas ja tuletas meelde kooli põhilisi reegleid, alustades teretamisest kuni aususe ja teineteisega arvestamiseni. Aktuse lõpus allkirjastasid direktor, õpetajate esindaja ning õpilaste esindaja koolirahu lepingu nii, nagu on olnud läbi aastate traditsiooniks. „Pidagem seda. Siis on igalühel endal ja meil kõigil parem ning meel ja mõte selgem. Hoiame Kaiu kooli,” võttis koolijuht kokku.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised