3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SisuturundusSisuturundus: Hasartmängud on vanusepiiranguga seotud tegevus, kuid need piirangud on maailmas erinevad

Sisuturundus: Hasartmängud on vanusepiiranguga seotud tegevus, kuid need piirangud on maailmas erinevad

„Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!”

Sisuturundus

Hasartmängud on olnud populaarne ajaveetmisviis juba ammustest aegadest, kuid see on ka väga rangelt reguleeritud tegevus. Selles artiklis vaatame hasartmängudele kehtestatud vanusepiiranguid maailmas. Enamikus riikides on hasartmängud vanusega piiratud tegevus, mis seostub täiskasvanueaga. Usutakse, et kui teismelisest saab täiskasvanu, siis on ta võimeline langetama otsuseid ja võtma vastutust oma rahaasjade eest.

Panuste tegemine jagatakse tavaliselt spordikihlvedudeks, kasiino hasartmängudeks ja live-kasiinos mängimiseks. Lisaks sellele on internetikasiinos mängimine muutunud viimastel aastatel sagedasemaks, tuues kaasa erinevad hoiustus- ja sularaha väljavõtmise meetodid nendes kasiinodes panustades. Näiteks e-rahakotid (PayPal, Skrill, MuchBetter jne) on nii populaarsed, et internetikasiinosid hinnatakse vastavalt nende võimaldatud maksemeetodite jne arvule.

Erinevatel hasartmängukategooriatel on sageli erinevad vanusepiirangud. Uus-Meremaa on lihtne näide erinevate vanusepiirangute kohta erinevates hasartmängukategooriates. Seal võivad mängijad teha panuseid hobuste võiduajamistel alates 18. ja kasiinodes alates 20. eluaastast, samas puudub vanusepiirang riiklike loteriide mängimiseks.

Milline on hasartmängude puhul üleilmne vanusepiirang?
See artikkel viib kaasa erinevatesse maailmajagudesse ja toob välja mõned riigipõhised naljalood ning nende kultuurid ja traditsioonid. Alustame Euroopast, kus seaduslike hasartmängude ajastu hõlmab palju erinevaid kultuure kogu maailmajaos.

Enamik Euroopa riikidest nõuab, et seaduslike panuste tegemiseks peab olema vähemalt 18-aastane, kuid on ka mõned erandid. Taanis peab olema vähemalt 18-aastane, et mängida füüsilistes või internetikasiinodes, kuid puudub vanusepiirang spordikihlvedude sõlmimiseks. Eestis aga peab olema vähemalt 21-aastane, et mängida kasiinodes, ja vähemalt 16-aastane, et mängida kõiki teisi hasartmänguliike. Huvitaval kombel on teismelistel lubatud mängida internetipõhiseid hasartmänge.
Kui vaatame Portugali, siis seal on hoopis keerulised hasartmänguseadused. Selles riigis on ametlik vanusepiir kasiinodes mängimiseks 25 eluaastat. Peaks olema 18 aastat. Seal kehtestavad vanusepiirangu kasiinoomanikud ise. Kasiinod isegi lubavad külastajatel mängida 18-aastaselt, samas kui kohalike elanike jaoks on piiranguks mänguõigus 25-aastastele ja vanematele.

Hasartmängudega seotud vanusepiirangud erinevad riikide lõikes
Idapoolkeral, Aasia maailmajaos, on mõned riigid keelustanud mis tahes hasartmänguliigid, tehes seaduslikuks kihlveod mis tahes mängul või sündmusel. Samas mõned riigid, kus see maha hääletati, on näiteks Pakistan, Süüria, Katar ja Indoneesia. Nii et kui tahad sinna puhkusele minna ja samal ajal mänge nautida, peaksid seda kindlasti teadma. Teistes Aasia riikides järgitakse enamasti sama mudelit nagu Euroopas ja hasartmängud on lubatud alates 18. eluaastast, teistes on see keelatud kuni 21. eluaastani.
Vaata, millised on hasartmängude vanusepiirangud Põhja- ja Lõuna-Ameerikas. Enamikus riikides jääb seaduslik vanus hasartmängude mängimiseks 18 ja 21 eluaasta vahele. Hasartmänguiga küll erineb riikide lõikes, kuid kõigub jätkuvalt eelmainitud vahemikus.
Aafrikas on hasartmängud jätkuvalt keelatud paljudes riikides, näiteks Etioopias, Liibüas ja Sudaanis. Majanduse väikese mahu ja madala arengu tõttu ei ole paljud Aafrika riigid isegi reguleerinud internetipõhiste hasartmängude tehnilisi aspekte.
Artikli lõpetuseks vaatame, kuidas see Okeaanias välja näeb. Riikides, mis moodustavad Okeaania, on laias laastus samasugused hasartmänguseadused, kus seaduslik vanus enamikus riikides on 18 aastat ja üle selle. Juba märkisime, et vanus, millest alates on lubatud mängida kasiinodes Uus-Meremaal, on 20 eluaastat.
Ehk märkasid, et mõned riigid ei piira mängurlust erinevatel kultuurilistel või arenguga seotud põhjustel, kuid osa riike on need keelustanud. Siiski on enamikus riikides seaduslik hasartmänguiga 18 eluaastat või üle selle.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare