14.9 C
Rapla
Reede, 9 juuni 2023
UudisedTÕN-i tänuüritusel tunnustati tublimaid õppijaid ja koolitajaid

TÕN-i tänuüritusel tunnustati tublimaid õppijaid ja koolitajaid

Täiskasvanud õppija nädala (TÕN) tänusündmusel Tohisoo mõisas Kohila kunstide koolis tunnustati täna, 19. oktoobril kõiki tänavusi nominente, keda neljas kategoorias oli kokku 33.

Seekordsel tänuüritusel oli oluline roll tänamise kõrval uute teadmiste saamisel. Pidulikule osale eelnes eksursioon Tohi Distillery ja Tohi külastuskeskuses, kus saadi teada, mismoodi džinni tegemine käib ning sellele järgnes ringkäik Kohila kunstide koolis.

Kooli tegemisest ja viimaste aastate tähtsündmustest räägiti lähemalt ka tänuürituse osas, kooli juhataja Inga Heamägi poolt. Kuna ühe osa kooli õppest moodustab muusika, siis ilmestasid päeva muusikalised vahepalad muusikakooli õpilaste poolt.

Kohila vallavanem Allar Haljasorg ütles oma sõnavõtus, et elus pole valmis lahendusi olemas, ise tuleb need leida ja saalis olev seltskond on oma haridusteega teistele eeskujuks. “Hea on olla seltskonnas, kus on haritud ja targad inimesed,” sõnas Haljasorg.

Enda kogemusest metsa ja metsandusega rääkis Heiki Hepner, tuues näiteid inspireerivatest inimestest, kohtadest ja metsadest sel teekonnal.

TÕN-i koordineeriaks on Andras, Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsioon. Selle juhatuse liige Karin Kurvits rääkis, et kui Hepner tõi näite taburetist, mille kolmeks jalaks on keskkond, sotsiaal ja majandus, siis tema keeraks selle tabureti teistpidi ja ütleks, et istme osa on haridus, milleta neid jalgu olemas ei oleks.

Hariduse tähtsusest eluteede muutumisel annavad aimu 20 aasta õppija nominenti, kelle seast parimaks valiti Piret Svirilin (kohvik Nautlejad juhataja). Õppimise kõrval on oma roll õpetajatel ja parimaks koolitajaks nimetati Margus Maripuu. Täiskasvanud õppijate puhul on oluline töökoha vastutulelikkusel ja aasta õppijasõbraliku tööandja tiitli pälvis Rapla lasteaed Naksitrallid. Väga eriilmeliste õpitegude seast valiti parimaks Naiskodukaitse Rapla ringkonna kriisiks valmistumise töötoad.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused