13.3 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
PodcastVIDEO PODCAST: Kuidas valmis võidufilm? Räägivad Kaadri võitjad Ida-Virumaalt

VIDEO PODCAST: Kuidas valmis võidufilm? Räägivad Kaadri võitjad Ida-Virumaalt

Filmifestivalil Kaader, mis toimus 20.-21. oktoober, pälvisid peavõidu ja publiku lemmiku tiitli Ida-Virumaa noored Kohta-Järve gümnaasiumist filmiga “Sinna ja tagasi”. Kuna noored kinos toimunud filmide esilinastusele jääda ei saanud, jäi neil kätte saamata ka auhind.

Reedel, 28. oktoobril käisid Liisi Kauber ja Maria Vladimirova Raplas, kus Kaadri peakorraldaja Rando Aav andis neile Raplamaa Sõnumite toimetuses üle Grand Prix karika ning festivali toetanud ettevõtjate poolt välja pandud auhinnad. Ühtlasi vestlesid nad kolmekesi Raplamaa Sõnumite podcastis Kaadri festivalist.

Seekordne podcast on eriline, kuna peale heli on näha ka pilti. Podcastile eelneb Kaadri võidufilm “Sinna ja tagasi”, kus peategelasteks kaks noort, Maria (Liis Kauber) ja Daniil (Daniel Kabantšuk), kes kohtuvad Rapla raudteejaama pingil. Daniil on Berliinist teel koju ja Maria vastupidiselt on siirdumas Eestist Berliini, kuna siinsest elust on tal kõrini.

Podcastis räägime sellest, kuidas tekkis noortel idee teha integratsiooniprobleeme puudutav lühifilm, kuidas see valmis ja millised olid emotsioonid võidust kuuldes. Rando Aav aga avas Kaadri telgitaguseid korraldaja vaatevinklist.

Kuula podcasti SIIT.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare