spot_img
-4 C
Rapla
Teisipäev, 6 dets. 2022
spot_imgspot_img
TarbijaKartuli-lõhevorm

Kartuli-lõhevorm

Mulle ei meeldi kala, kui just pole tegu lõhega. Hästitehtud ahjulõhe on maailma parimaid sööke. Natuke argisema, kergelt Itaalia-hõngulise roa saab päikesekuivatatud tomatite ja basiilikuga. Viimase asemel võib kasutada ka tilli.

Hapukoorekastmeks võib omavahel kokku segada hapukoore natukese sinepi ja soolaga.
Retsept on pärit Nami-Nami toidublogist ja kogustest peaks jaguma neljale sööjale.

Vaja läheb: 600 g kooritud kartuleid, 500 g lõhe- või forellifileed, 8 päikesekuivatatud tomatit õlis, 2-3 sl tomatimaitselist oliiviõli (purgist), 2-3 küüslauguküünt, peotäis värsket basiilikut, soola ja musta pipart.

Tee nii: Koori kartulid, lõika ca 3 cm tükkideks. Pane parajalt suurde ahjuvormi ühekordse kihina, maitsesta vähese soolaga ja nirista tomatipurgist peale 1-2 sl oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga mitte veel pruunistunud.
Samal ajal puhasta kalafilee luudest ja lõika 2-3 cm tükkideks. Võta vorm ahjust välja, sega kartulid kergelt läbi ning laota peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, haki küüslauk. Puista tomati-küüslaugusegu kartulitele-kalatükkidele ning pane veel 5 minutiks ahju. Võta ahjust välja, puista peale hakitud basiilik, maitsesta vajadusel soola-pipraga ja nirista peale veel veidi tomatimaitselist oliiviõli. Serveeri kohe. Kõrvale sobib värske salat või nt külm hapukoorekaste.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused