2.2 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
UudisedRapla psüühilise erivajadusega inimesed riputasid oma helkurpuule 178 helkurit

Rapla psüühilise erivajadusega inimesed riputasid oma helkurpuule 178 helkurit

Neljapäeva ennelõunal ehtisid Rapla Alu tee erihooldekodu elanikud oma helkuripuud. Sama algatus leidis aset ka kõikides teistes AS Hoolekandeteenused Lääne piirkonna kodudes.
„Puude helkuritega ehtimisel on kaks eesmärki – pakkuda kogukonna inimestele võimalust end pimedal ajal nähtavaks teha ning tõsta teadlikkust psüühilistest erivajadustest. Meie juures elavad inimesed soovivad olenemata enda vaimse tervise raskustest panustada kogukonda ja olla kasulikud,“ rääkis Lääne piirkonnajuht Elin Kokla.
Sobivat kohta helkuripuu jaoks kaugelt otsima ei pidanud. Alu tee erihooldekodu asub kohe Alu kergtee alguses. Kergliiklejaid teel jagub ja edaspidi saavad nad puu küljest endale vajadusel ka helkuri kaasa haarata.
Osa puule riputatud helkuritest valmistasid elanikud tegevusjuhendajate toel käsitööna ise. Ülejäänud annetasid koostööpartnerid. Kokku ripub puu okste küljes 178 helkurit.
„Nii selle projekti juures kui ka muul ajal väärivad eraldi tunnustust tegevusjuhendajad. Nad on aidanud elanikel pikkade nädalate jooksul helkureid meisterdada, abistavad neid iga päev kogukonnas liikumisel ning on taastumisel ääretult oluline tugi, keda peaksime rohkem väärtustama,“ rääkis Kokla.
Suurem osa Alu tee kodu elanikest võttis puu ehtimisest osa ja töö sai umbes kümne minutiga tehtud. Veel enne tuppa suundumist õnnestus neil ka esimestele möödujatele helkuripuud tutvustada.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused