-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArtikkelNutikad sisustuslahendused koju

Nutikad sisustuslahendused koju

Sisuturundus

Aastatega tekib asju aina juurde ja sellega tasub kohe arvestada, kui oled enda kodu sisustamas. Samas mida väiksem pind sul kodus on, tuleb leida nutikamaid lahendusi, et kõik vajalik ära mahutada ja luua funktsionaalne kodu, kus on hea olla. Kuidas seda aga teha? Leia meie nõuanded ja kujunda juba alguses praktiline kodu.

Vali funktsionaalsed põhiesemed
Mida me selle all mõtleme? Kodu põhiesemed on meie arvates nii voodi, diivan, söögilaud, köök kui ka riidekapp/panipaik. Vali endale mugav voodi, mis sobib sinu magamistuppa ja millel on pesukastid, et sinna mahutada erinevaid asju. Selleks võib olla nii voodi 120 cm, aga ka 140 või lausa 200 cm laiusega. Sõltuvalt sellest, kas see on mõeldud ühele või kahele inimesele. Ja kas magajad armastavad laiutada või mitte.
Niisamuti mõtle, millised tugitoolid, lamamistoolid ja lahtikäivad tugitoolid enda koju soovid valida ja kas neid on üldse vaja. Lahtikäiv tugitool on kindlasti praktiline valik, sest sellest saab vajadusel teha magamisaseme enda heale sõbrale, keda võõrustad. Samuti on lahtikäiv diivan funktsionaalne valik, kuna see täidab sarnaselt tugitooliga kahte funktsiooni: diivan ja voodi. Mida mitmekülgsemate kasutusvõimalustega sinu valitud mööbel on, seda parem, sest nii hoiad kokku ruumi ja tihtipeale ka raha.
Valides söögilauda, vali midagi, mis istub hästi sinu kööki või söögituppa ja mis on paraja suurusega kogu sinu leibkonnale. Kui sa tead, et soovid suuremaid õhtusööke korraldada, siis soeta kohe alguses laud, mida saab suuremaks muuta. Sul ei pea olema kogu aeg suur laud kodus, vaid nutikam on lahendus, mis võimaldab selle suureks muuta siis, kui seda on tõesti vaja.
Väga oluline on ka riidekapp või panipaik, sest sinna peaksid mahtuma ära meie rõivad, jalanõud, kotid ja muud aksessuaarid. Isegi siis, kui sa ei ole kõige suurem trendide järgija ja sinu riidekapi sisu pole väga suur, vajad mahukat kappi, sest üleriided, mida vajame igaks aastaajaks, võtavad juba palju ruumi. Rääkimata kõikvõimalikest saabastest, tossudest ja kingadest.
Nutikas on soetada sisseehitatud garderoob, mille sees saab riiuleid ümber tõsta vastavalt vajadusele. Nii saad luua paraja suurusega riiuleid, kuhu asju mahutada. Suuremate esemete paigutamiseks saad luua suurema vahega riiulid, väiksemate asjade jaoks väiksemad. Klassikaline riidekapp võib paljudel juhtudel jääda liiga väikeseks. Küll aga võib see olla osa sinu magamistoa sisustusest, kui sul on olemas ka mõnes teises toas suurem ja mahukam garderoobi lahendus.

Mõtle kogu ruumipaigutus läbi
Lisaks sellele, et teha tarkasid otsuseid mööbli valikul, tuleb ka mõelda detailideni läbi see, kuhu ja kuidas mööbli paigutad. Keerulisema planeeringuga majas või korteris, aga ka väiksemas elamises, tuleb mõelda kõik eriti hoolikalt läbi. Ruumi planeering on oluline, et sa teaksid, mida soetada sisustamiseks, aga ka selleks, et sa mõtleksid läbi, millised on sinu käitumisharjumised ja kuidas sa soovid iga tuba kasutada.
Arvesta nii valgusega, akende ja uste asukohtadega kui ka enda soovidega. Leia parimad lahendused, et luua selline kodu nagu sa soovid. Mõistmaks seda, loo joonis ja paiguta sellele kõik vajalik, mida arvad, et sinu igas toas peaks olema. Paiguta plaanile voodi, diivan, köök ja kõik muu vajalik. Vastavalt loomulikule valgusele ja tubade otstarbele saad ka luua valgustusplaani, et igal pool oleks just selline valgus nagu vaja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare