-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
UudisedKehtnas algas kaasava eelarve hääletus

Kehtnas algas kaasava eelarve hääletus

Neljapäeval, 10. novembril algas Kehtna vallas kaasava eelarve hääletus. Hääletada saavad kõik vallakodanikud alates vanusest 16 ning igal hääletajal on üks hääl. Kaasavas eelarves on üles antud kaks ettepanekut.

Esimene neist on Lelle hoki- ja uisuväljaku laiendamine. Idee esitas Lelle hokiklubi Saurused. Kui laiendustööd saavad tehtud, saavad Saurused edaspidi oma kodumänge pidada just Lelles. “Praeguse väljaku mõõtmed on 24×38 meetrit. Uue väljaku suuruseks tuleks 26×47 meetrit, mis võimaldab korraldada kõiki võistlusi, k.a Eesti meistrivõistlusi. Lisaks oleks vabamalt ruumi lastele ja harrastajatele. Selleks, et saavutada suurem, nõuetele vastav väljak, on vaja soetada lisaportesid,” on kirjas nende taotluses.
“Väljak on olnud ja jääb edaspidi kasutada soovijatele tasuta. Hokimeeskond hooldab ise väljakut vastavalt võimekusele ja ilmastikule,” on projektitaotluses lisatud.

Teine projekt kannab nime “Looduslik laste liikumis- ja loovusala Kehtna keskväljakule”. Idee esitaja Liisi Karuoja selgitas, et see on suunatud lasteaiaealistele lastele.
“Projekti peamine eesmärk on toetada laste füüsilist ja vaimset tervist. Eestis on iga neljas esimeses klassis käiv laps ülekaaluline või rasvunud, seega saab probleem alguse juba varases elueas. On oluline, et lastele oleks loodud atraktiivseid ja põnevaid kohti, mis meelitavad neid liikuma, eeskätt õues. Looduslik koht paneb last rohkem ka loodusest kui tervikust mõtlema ning huvituma ja toetab lapse loovust. Ala on eelkõige mõeldud lasteaiaealisele lapsele,” on kirjas projektis.
Kehtna valla kodanikud saavad oma hääle anda internetikeskkonnas Volis. Hääletada saab kuni 30. novembrini.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare