1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
Arvamus2023. aasta riigieelarve on üsna hea eelarve

2023. aasta riigieelarve on üsna hea eelarve

Heiki Hepner, Riigikogu Isamaa fraktsiooni liige

Järgmise aasta riigieelarves on tegevusi, mille on ette kirjutanud aeg, aga on ka pikka vaadet. Tasakaalu otsimine tänaste hädavajalike tegevuste finantseerimise ja pika vaate vahel on võtmekoht eelarve koostamisel.

Teine üldine põhimõte, mida me igast eelarvest leiame, on kompromissid koalitsioonipartnerite vahel. Koalitsioon teeb seda, milles kõik osapooled on kokku leppinud. Seepärast on ka 2023. a riigieelarve kompromiss, kus seekord peegelduvad kolme erakonna prioriteedid, aga kindlasti saab iga koalitsioonierakond ütelda, et mõned temale olulised valdkonnad ja tegevused ei saanud piisavat tähelepanu.
Energiakriis on meile täna ette kirjutanud sammud, mida me tavaolukorras ei teeks. Et meie inimesed tuleksid kõrgete energiahindadega toime, peame meie inimesi toetama ja seda see eelarve teeb. Kodutarbijatele rakendub kuni märtsi lõpuni kestev automaatne toetus nii kodusooja-, elektri- kui ka gaasiarvetele, mis kogu kütteperioodi peale võtab eelarvest ca 200 miljonit eurot. Elektrienergia hinda kompenseeritakse 50 €/MWh, gaasi ja kaugkütte hinna hüvitamine toimub 80% ulatuses, mis ületab 80 €/MWh. Kahjuks ei suutnud me oma partnereid veenda puitkütuste kasutajate toetamise vajaduses.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare