spot_img
-4 C
Rapla
Teisipäev, 6 dets. 2022
spot_imgspot_img
UudisedRaplamaa joogid ja uusim restoran said tunnustuse

Raplamaa joogid ja uusim restoran said tunnustuse

Pühapäeval, 20. novembril toimus Kultuurikatlas üle kahe aasta Eesti Joogifestival, kus valiti välja parimad kodumaised joogid ja avalikustati White Guide Estonia 2023. See kõigi aegade kõige mahukam Eesti kohta avaldatud restoranijuht soovitab kokku 150 söögikohta.

Konkursil “Eesti jook 2022” osales kokku 156 jooki 44 ettevõttelt. Ka Raplamaaga seotud ettevõtted saavutasid sel konkursil oma jookidega kõrgeid kohti.
Atla mõisast alguse saanud, kuid nüüd Jüri alevikus asuv Atla Distillery pälvis oma “Õlle samakaga” parima maitseviina ja samaka tiitli.
Parima London Dry Gin tiitli sai Tohisool asuv TOHI Distillery oma joogiga “London Dry Gin Ginger & Sichuan Pepper”. Kaks TOHI jooki pälvisid ka hõbemärgi (see anti joogile, mis sai küll kõrge tulemuse, kuid mitte kategooria võitu). “Nordic Dry Gin Clouberry Mist” sai hõbemärgi kategoorias Nordic stiilis džinn ning “Admiral´s Reserve Navy Strength Gin” sai hõbemärgi Navy Strenght Gin kategoorias.
Restoranijuhis White Guide Estonia pöörati sel korral enim tähelepanu restoranidele, mis asuvad Tallinnast väljaspool. Esimest korda on restoranijuhis mitu söögikohta, mis asuvad väikestes maakohtades. Viis kõige paremat restorani Eestis White Guide’i määratluse järgi on NOA Chef’s Hall, 180 Degrees by Matthias Diether, Fotografiska, SOO by Daanius Aas ja restoran Alexander Pädaste mõisas.
Septembris avatud restoran Soo asub Raplamaal Maidla Nature Resorti juures. Tegemist on ülimalt privaatse restoraniga, mis on mõeldud kümnele inimesele. Kokk Daanius Aas toob kõik toidud isiklikult lauda ja tutvustab neid samuti isiklikult. Menüü moodustavad peaasjalikult maitsed, mis pärinevad ümbritsevast soost, rabast ja metsast.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused