17.7 C
Rapla
Esmaspäev, 17 juuni 2024
PersoonIllar Aruksaar: Ma ei viitsi vinguda, parem teen ära

Illar Aruksaar: Ma ei viitsi vinguda, parem teen ära

Illar Aruksaar (48) pälvis hiljuti kõrge tunnustuse, politsei teeneteristi hõbemedali. Selle teenis ta välja pikaaegse tegevuse eest abipolitseinikuna. Aruksaar tegutseb selles rollis Kesk-Eesti politseijaoskonna Rapla rühmas.

Igas kuus panustab ta abipolitseinikuna keskmiselt 24 tundi ning on teinud seda alates 2005. aastast. See on tegelikult ainult üks osa tema vabatahtlikust panusest kodukandi turvalisusesse. Samamoodi tegutseb ta aktiivselt Kaitseliidus ja vabatahtlikus päästes.

Aruksaar elab Lauknal ning on olnud selle paigaga seotud terve oma elu. Laukna küla asub Märjamaa valla lääneservas, Rapla- ning Läänemaa piiril. Märjamaa jääb sealt 20 kilomeetri ning Kullamaa 7 kilomeetri kaugusele. Nii Raplasse kui ka Haapsallu on võrdselt 40 kilomeetrit. Lääne-Nigula valda jäävas Kullamaa asulas tegutseb keskkool ning seetõttu on Lauknalt lihtsam viia lapsi kooli Kullamaale kui Märjamaale. Ka Aruksaare kaks poega õpivad just Kullamaa keskkoolis.