4.9 C
Rapla
Kolmapäev, 8 mai 2024
ValladKohila valdKohila advendilaat oli varasemast suurem

Kohila advendilaat oli varasemast suurem

Kohila mõisakoolis on tavaks saanud korraldada esimese advendi puhul heategevuslik advendilaat. Kaks viimast aastat on see olnud formaadilt küll väiksem, eelmisel aastal oli laat ainult õues ja ülemöödunud aastal oli ainult veebioksjon.
Üks advendilaada korraldaja, Gerly Karu sõnas, et neil olid kõik klassid advendilaadaga hõivatud ja igal klassil oli oma vastutusala. Mõni klass vastutas näiteks raamatuleti eest, teine aga õnneloosi eest, kolmandad vastutasid päevast meeldejäävaid fotosid teha aidanud fotoboxi eest jne. Lapsevanemad ja õpetajad olid aga need, kes kaubad tõid, annetasid või küpsetasid.
Kooli peamajas olid mitmed töötoad, näiteks õpetas Anne Ummalas seal vanadel õmblusmasinatel nõelapatju tegema. Kel huvi, sai soetada midagi käsitöölaadalt, maiustada kohvikus hea-paremaga, saada kõht täis supiköögis, osta väga hea hinnaga raamatuid, leida vajalikke kooliasju leiunurgast või proovida õnne õnneloosis. Viimatimainitu oli rahva seas eriti menukas. Üks peavõitudest oli kuusk. Eriti vahva oli, et selle sai naine, kes oli õnneloosist osa võtma läinud kindla mõttega, et selle kuuse ta koju viib.
Algklasside majas toimus rikkaliku valikuga hoidiste müük, avatud olid erinevad töötoad. Kõhu sai täis pannkoogikohvikus.
Advendilaat hakkas pihta väikese kontserdiga ja lõuna ajal toimus traditsiooniline oksjon, kus müüdi õpetajate ja lastevanemate, teiste hulgas ka rallisõitja Ott Tänaku asju.
Kokku saadi advendilaadal peaaegu 6000 eurot, mis Karu sõnul ületas kõik nende ootused, olles suurim tulu, mis kunagi advendilaadalt saadud. See raha läheb kooli õppevahendite ja õppekeskkonna arendamiseks ning võimalusel ka kooli balli korraldamiseks.
Advendilaada teine korraldaja, Lea Edminster sõnas, et kogu päev oli nii tore, et oleks tahtnud, et see pikemaltki kestab, nii on edaspidi mõisakooli advendilaadal veel kasvuruumi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare