-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
SportJalgpalli MM-i ennustusmängus on võitja veel selgumas

Jalgpalli MM-i ennustusmängus on võitja veel selgumas

Jalgpalli maailmameistrivõistlustel ootavad ees veerandfinaalid. See tähendab, et eelmise nädalaga jõudis lõpule väga lähedale ka Raplamaa Sõnumite ennustusmäng. Palusime oma lugejatel ennustada 22 alagrupimängu tulemust ning lisaks sellele tulevast maailmameistrit ja suurimat väravakütti. Nüüd saab tõmmata joone alla alagrupimängudele ning vaadata, kuidas ennustajatel siiamaani läinud on.

Sarnaselt eelmise nädala tabeliga troonib ka praegu selle tipus Kaire Keelmann. Tema on ainsana kogunud 25 punkti. Sealjuures on ta täpselt ennustanud viie kohtumise skoori ning teeninud igaühe eest kolm punkti. Teisel kohal on praeguse seisuga Rivo Vaherna, kes on kogunud 23 punkti. Ka tema on ennustanud õigesti viie kohtumise skoori. Kolmandat kohta jagab mitu ennustajat, kes on kogunud 22 punkti. Näiteks on sellega hakkama saanud Tarmo Treimann, Kristof Kasepõld, Kaspar Kasepõld, Sander Kala ja Ants Lindre.
Kõiki eespool nimetatud ennustajaid ühendab see, et nad ennustasid õigesti Hollandi ja Katari mängu skoori. Holland võitis selle vastasseisu 2:0 ning kindlustas edasipääsu kaheksandikfinaali. Ka ennustaja Jüri Teder on kogunud praeguseks 22 punkti. Hollandi ja Katari mängu võitjat nägi ta küll ette, kuid õiget skoori ära ei arvanud. Tasuks sai ta selle eest ühe punkti. See-eest teenis ta kolm punkti, kuna ennustas õigesti Argentina 2:0 võitu Poola üle. 21 punkti on siiamaani teeninud Kevin Liimask, Markus Kasepõld ja Maris Rudnevs.
Ennustusmäng ei ole veel läbi. Võitja selgub alles pärast finaalmängu, kui selguvad nii maailmameister kui ka suurim väravakütt. Praegune liider Kaire Keelmann ennustas, et meistriks tuleb Prantsusmaa ja väravakuningaks kroonitakse Kylian Mbappé. Mõlemad on vägagi võimalikud. Prantsusmaa läheb veerandfinaalis laupäeva õhtul vastamisi Inglismaaga ning Mbappé on löönud viis väravat ehk rohkem kui ükski teine mängija. Ka teisel kohal paiknev Rivo Vaherna ennustas, et enim väravaid lööb Mbappé. Tiitlivõitjaks pakkus ta aga Brasiiliat ja ka neil on šansid selleks olemas.
Nagu MM-idel tavaks on kujunenud, tuleb ette päris palju üllatusi. Nii on ka RS-i ennustusmängus mitmeid kohtumisi, mille tulemust on olnud keeruline ette näha. Nii näiteks ennustas ainult üks lugeja õigesti, et Jaapan võidab Saksamaad. Peaaegu kõik ülejäänud pakkusid võitjaks Saksamaad, mis oleks olnud igati loogiline tulemus. Üksikud inimesed pakkusid ka viiki. Samuti oli keeruline ette näha Kameruni ja Brasiilia mängu tulemust. Peaegu kõik ennustajad pakkusid Brasiilia võitu, aga tegelikult võitis Kamerun 1:0.
Siinkohal kuulub minu lugupidamine Silver Sikkale, kes pakkus küll Kameruni võiduks 2:1, ent teenis ikkagi ühe punkti ja oli kõikidest ennustajatest ainuke, kes Kameruni võitu ette nägi. Tema ennustamisoskuse teeb veelgi märkimisväärsemaks see, et ainsana ennustas ta õigesti ka Lõuna-Korea ja Portugali mängu skoori. Ta pakkus, et Lõuna-Korea võidab 2:1 ning täpselt nii ka läks. Hea töö! Üldiselt kujuneski kolme viimase mängu ennustamine keeruliseks. Need olid Horvaatia – Belgia 0:0, Kamerun – Brasiilia 1:0 ja Lõuna-Korea – Portugal 2:1. Nendest mängudest täiendasid oma skoori vaid üksikud ennustajad.
Toome siinkohal välja praeguse tabeliseisu. Sealjuures on sulgudes märgitud iga ennustaja puhul, keda ta pakkus maailmameistriks ja keda suurimaks väravakütiks. Kui ennustad mõlemad õigesti, saad kuus punkti. Üks õige ennustus annab juurde kolm punkti.

25 – Kaire Keelmann (Prantsusmaa, Kylian Mbappé)
23 – Rivo Vaherna (Brasiilia, Kylian Mbappé)
22 – Tarmo Treimann (Brasiilia, Neymar), Kristof Kasepõld (Argentina, Lionel Messi), Kaspar Kasepõld (Inglismaa, Lionel Messi), Sander Kala (Argentina, Kylian Mbappé), Jüri Teder (Prantsusmaa, Vinicius Junior), Ants Lindre (Brasiilia, Cristiano Ronaldo)
21 – Kevin Liimask (Prantsusmaa, Harry Kane), Markus Kasepõld (Prantsusmaa, Neymar), Maris Rudnevs (Brasiilia, Lionel Messi)

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare