-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
UudisedLumetorm kogub päeva jooksul hoogu

Lumetorm kogub päeva jooksul hoogu

Ööl vastu esmaspäeva jõudis Eestisse lumetorm ning päeva jooksul levib see igale poole. Ilmateenistus väljastas esmaspäevaks kõikidesse maakondadesse teise taseme hoiatuse. See tähendab, et päeva jooksul puhub vali kirdetuul puhanguti 15-20 m/s.

Lumesadu ja tuisk tabavad kõiki maakondi ning päeva jooksul läheb sadu aina intensiivsemaks. Nähtavus on halb ning ka liiklustingimused halvenevad. Transpordiamet kehtestas alates kella 6-st esmaspäeva hommikul erilise hoolderežiimi riigiteedel. “Maanteede korrashoiuks kasutatakse kõiki olemasolevaid ressursse, kuid teede nõutav seisunditase ei ole kõikjal tagatud. Suure tõenäosusega põhjustab juba alanud ning päeval jätkuv lumesadu osa riigiteede, eelkõige väiksemate kõrvalmaanteede muutumise läbimatuks või väga raskesti läbitavaks,” seisab Transpordiameti ametlikus teates.
Transpordiamet soovitab inimestel võimalusel esmaspäeval koju jääda ja liiklusesse mitte minna. Kui siiski liiklemist edasi lükata pole võimalik, tuleb kindlasti sihtkohta jõudmiseks varuda tavapärasest rohkem aega, valida turvaline sõidukiirus, hoiduda ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega.
Keskkonnaagentuur hoiatas, et esmaspäeva hommikuks puhub kirdetuul puhanguti 15-21 m/s, saartel ja rannikul kuni 26 m/s. Lumesadu ja tuisk levib Kagu-Eestist hommikuks üle kogu maa, päeval läheb sadu intensiivsemaks. Nähtavus on halb. Lund lisandub 10, kohati kuni 20 cm.
Transpordiamet prognoosib, et lumesaju taandumisel tagatakse teedel nõutav seisunditase teisipäeva hommikul kella 8-ks. Vajadusel pikendatakse erilist hoolderežiimi ning sellest teavitatakse täiendavalt.
Transpordiamet ootab liiklejatelt infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta tasub enne teele asumist vaadata portaalist http://tarktee.ee.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare