spot_img
2.2 C
Rapla
Esmaspäev, 6 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
ArtikkelSisuturundusSisuturundus: Kuidas hoiustada oma koera toitu õigesti?

Sisuturundus: Kuidas hoiustada oma koera toitu õigesti?

Koera toidu valimine on äärmiselt oluline, kuid sama oluline on ka selle õige säilitamine. See mõjutab toidu kvaliteedi ja toiteväärtuse säilimist, mis on teie lemmiklooma tervise seisukohast ülimalt oluline. Kahanenud ja halvasti ladustatud toidu söötmine võib põhjustada kõhuprobleeme ja halvimal juhul isegi mürgistust.

Toiduaine kehtivusaeg

Igal toidupakendil on aegumiskuupäev. Selle annab tootja toidu säilitusviisi ja kasutatud või mitte kasutatud säilitusainete alusel. See kuupäev on värskuse garantii, kuid kehtib ainult originaalpakendis ja pitseeritud toidu kohta. Tootja ei garanteeri teie koera toidu värskust pärast selle avamist, mistõttu on oluline, et te ise hoolitseksite koti või konservide eest. Hoolitse oma koera eest igal tasandil ja toidu õigesti säilitamine võib olla nii lihtne kui ka lõbus!

Toidu ebaõige säilitamine

Kehvades tingimustes hoitud koeratoit võib rikneda. Sel põhjusel ei ole toiduvarude tegemine parim mõte. Majas hoitava lahtise toidu kogust tuleks kohandada vastavalt teie koera tarbimisele.

Kuivtoidu varu, mille pakend on juba suletud, ei tohiks seista kauem kui kuu aega. Selles toidus sisalduv rasv rääsub ning bakterid ja hallitusseened võivad kiiresti kasvada toidurakkude krobelisel tekstuuril, mis ei ole alati palja silmaga nähtavad. Sellise toidu pikaajaline tarbimine koormab organismi – eriti seedesüsteemi – tugevalt, kuid aitab kaasa ka vabade radikaalide ja vähi tekkimisele.
Suurte pakkide hoidmine on mõistlik ainult siis, kui teil on suurt tõugu koeri või paar isendit – siis läheb toit kiiremini alla ja ei puutu kokku negatiivsete välistingimustega.
Koht, kus toitu hoitakse, peaks alati olema meie kontrolli all. Garaažid, rõdud või keldrid ei ole kunagi hea valik, sest seal ei ole võimalik tagada pidevat temperatuuri ega hoida silma peal, et närilised või putukad ei satuks toidu lähedusse.

Kuidas säilitada kuiva toitu?

Kuiva toidu andmisel lähtub hooldaja tavaliselt mugavusest ja võimalusest seda pikalt säilitada, samuti väiksemast riknemisohust. See ei ole päris tõsi. Kuivtoit, nagu ka märgtoit, võib halva säilitamise tõttu hävida, ja see on seda ohtlikum, et sellel tekkivaid mikroobe ei ole võimalik kohe näha ega haista.
Kuivtoitu on vaja kaitsta näriliste, putukate ja usside eest. Need kahjurid võivad levitada haigusi ja parasiite ning jätavad sageli toidu peale väljaheiteid, mida hooldaja ei näe. See juhtub kõige sagedamini siis, kui ostate suurema pakendi ja jätate selle vähekasutatavasse kohta – näiteks garaaži, tallu, keldrisse jne. Kõige tähtsam on hoida toidukott tihedalt suletuna. Avatud kuivtoidu võite valada ka õhukindlasse konteinerisse, mida iga lemmikloomapood pakub. See kaitseb avatud toitu rääsumise eest ja säilitab kuiva toidu maitse.
Eelkõige tuleks kuivtoitu hoida kuivas ja varjulises kohas toatemperatuuril.

Kuidas säilitada märgtoitu?

Märgtoidu söötmisel on palju eeliseid, peamiselt teie lemmiklooma tervise seisukohalt. See on paremini kohandatud looma füsioloogiale ja selle niiskusesisaldus on suurem, mis muundub hüdratsiooniks. See on eriti oluline kevadel ja suvel, kui temperatuurid on väga kõrged ja kõik loomad ei pruugi piisavalt vett saada.
Konservipurkide või märgade kotikestega valmistamine võimaldab toitu hoida suletuna kuni mitu aastat. Avatud toidupurgid on aga juba oluliselt vähem vastupidavamad kui kuivtoit. Sisemine liha võib rikneda samamoodi nagu inimestele valmistatud liha. Avatud märgtoidu kõlblikkusaeg on 2-3 päeva. Niisket toitu tuleks säilitada külmikus, samuti on soovitatav viia konservi sisu üle suletud plastpakenditesse. Nii väldite lõhnade sattumist toidule ja sealt välja, nii et see jääb teie koerale aromaatseks. Samuti tasub mainida, et avatud alumiiniumist purk võib mõjutada toidu maitset ja toiteväärtust.
Suletud märgtoitu on kõige parem hoida kapis jahedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest.
Kui märja toidu sisu ei ole hetkel võimalik ümber tõsta plast- või klaaspakendisse, on soovitav toidupakend sulgeda spetsiaalsete silikoonkaantega ja visata toidupurgi kaas ära.

Koera kaussi jäänud toit – mida ma peaksin tegema?

Teie koer ei söö alati kõike, mida te tema kaussi panete. Kui kaua võib selline toit oodata? See sõltub toidu tüübist ja koha temperatuurist, kus see asub. Toatemperatuuril või jahedal temperatuuril võib koerte niiske toit seista kausis 8-10 tundi. Kõrgemal temperatuuril või päikesepaistelises kohas lüheneb see aeg oluliselt – 4-5 tunnini.
Kuiv koeratoit seevastu võib kausis seista kuni 24 tundi. Siiski peaksite teadma, et pikka aega seisnud kuivtoit kaotab palju oma väärtusest ja maitsest, nii et mida kauem see seisab, seda vähem tahab teie koer seda süüa.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused