4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedÜlekäiguradade puhastamise tülikat tööd ei taha keegi enda peale võtta

Ülekäiguradade puhastamise tülikat tööd ei taha keegi enda peale võtta

Rapla jalakäijatele on tänavu eriti suureks peavaluks muutunud ülekäigurajale saamine. Kerg- ja kõnniteed ning ka sõiduteed on lumest lahti lükatud, aga nende kahe vahele on tekkinud arvestatavad lumevallid. See tähendab, et ülekäigurajale astumise eel tuleb üle ronida kohati juba põlvekõrgusest lumemäest. Eriti suurt peavalu tekitab see lapsevankri, ratastooli või tugiraamiga liikuvatele inimestele.
Rapla abivallavanem Rain Terras ütles, et see töö on seotud eraldi hankega. Kergliiklusteid puhastavad traktorid on selle jaoks liiga suured. Esimene katsetus teenusepakkuja leidmiseks kukkus aga läbi. Terrasele teadaolevalt ei laekunud ühtegi pakkumist. Arusaadavalt on huvi väike, sest tegemist on ebamugava tööga. On keeruline leida piisavalt väikest tehnikat, millega tööd teha.
See aga tähendab, et tõenäoliselt tuleb ülekäiguradade algused käsitsi lumest puhastada. Varem tegi seda üks Rapla ettevõte, kuid on nüüd sellest loobunud. Täna lahendab vald olukorda erinevate meetodite kombineerimisel. Nii palju kui see võimalik on, üritab kergteid puhastav traktor lükata lahti ka ülekäiguraja alguse. Samuti on vald selleks tööks rakendanud ühe töömehe. Terras ütles, et päris lahti lükkamata ülekäigurajad ei jää, kuid see võtab aega. Nädala alguses hakkas vald ka uue hankega tegelema, lootuses siiski leida teenusepakkuja.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Vellos
16. dets. 2022 21:55

Kurb