4.4 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedLumesadu tõi kaasa elektrikatkestused (uuendatud K. 14.00)

Lumesadu tõi kaasa elektrikatkestused (uuendatud K. 14.00)

Ööl vastu teisipäeva alanud intensiivne lumesadu tõi kaasa elektrikatkestusi kogu Eestis. Kõige enam katkestusi oli terve teisipäeva jooksul Harjumaal, Raplamaal ja Järva maakonnas. Teisipäeva ennelõunal poole 11 paiku oli Raplamaal elektrita umbes 550 klienti, enim neist Juuru piirkonnas.

Rikete arv kahanes küll mõni aeg jõudsalt ja pärast lõunat olid Juuru piirkonna rikked kõrvaldatud, kuid juba kella ühest näitas Elektrilevi riketekaart, et Raplamaal on üle 600 kliendi ilma elektrita. Enim oli vool ära Kohilas Rabivere ja Hageri piirkonnas, Märjamaal Russalu ja Lümandu lähistel ning Rapla vallas Kaiu ja Vahastu kandis. Elektrikatkestustest jäi puutumata Kehtna vald.

Veel kella kolme ajal näitas kaart, et elekter on ära enam kui 750 kliendil. Kella neljast alates hakkas rikete arv kahanema ja enne Raplamaa Sõnumite trükkiminekut, natuke pärast kella nelja näitas riketekaart, et elektrita on veel 369 klienti.

Elektrilevi kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Kristi Reilandi sõnul olid nende juhtimiskeskus ja rikkebrigaadid lumesaju eel kõrgendatud valmisolekus ja nende lootus oli teisipäeva õhtuks elektriühendused kõikidel taastada.

Enamus rikkeid tõesti õnnestuski teisipäeva õhtuks kõrvaldada ja enne südaööd oli elekter veel ära 16-l kliendil Vana-Kaiu kandis. Kohe peale südaööd lisandusid rikete kaardile aga ka Paluküla, Russalu, Lümandu ja Vahastu piirkonnad ning kokku oli elektri kadumisest mõjutatud 189 klienti. Kolmapäeva hommikul poole 11 ajal oli elekter ära 116-l kliendil ja kella kahe ajal veel 108-l kliendil, kellest 100 asuvad Vahastus.

Rohkete rikete põhjuseks on raske lumi, mis muudab omakorda puude oksad raskeks, pannes neid murduma ja elektriliinidele kukkuma. Ilmateade lubas aga terveks teisipäevaks lume-, lörtsi- ja vihmasadu ning pärast lõunat põhja poolt alates õhutemperatuuri langust ning lumesaju jätkumist kolmapäeval.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tiina Tiitso
3. jaan. 2023 13:43

Aitäh tegijatele! Elekter tagasi!
Mahtras kell 13.30