7.2 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
ArtikkelPõrgupõhja punkri juures tähistati kolmekordset juubelit

Põrgupõhja punkri juures tähistati kolmekordset juubelit

Enne veel, kui laupäeva, 31. detsembri õhtul paukusid taevas raketid, mälestati Põrgupõhja punkri juures 75 aasta möödumist Põrgupõhja lahingust. Veel tõsteti sel päeval fookusesse 30 aasta möödumine Eesti Endiste Metsavendade Liidu asutamisest ja 15 aasta möödumine mälestuskivi paigaldamisest Põrgupõhjale.

Ürituse vajalikkusest ja tähendusest kõneles eriti valjult see, et tänavu oli kohal nii palju inimesi, et kõik ei mahtunud ühele pildile äragi.

Põrgupõhja punker asub sügaval Vigala metsade vahel. Kui teeviitasid ja GPS-i abiks ei oleks, võib seda paika otsima jäädagi. Aga eks selles varjatud punkri rajamise idee seisnebki. Inimesed hakkasid 31. detsembri hommikul Põrgupõhjale kogunema juba varakult. Välja oli hüütud, et üritus algab kella kümnest, kuid ühtlasi olid korraldajad külalistele pannud südamele, et nad tuleksid kohale paraja ajavaruga. Ikka selleks, et avasõnadega saaks algust teha täpselt kell 10.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare