6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedPäästeameti suurõppus elanikke elektrita ei jäta

Päästeameti suurõppus elanikke elektrita ei jäta

Virumaa Teataja kirjutas nädala alguses, et järgmisel teisipäeval tabavad Eestit ulatuslikud elektrikatkestused Päästeameti suurõppuse tõttu. Üleliia muretseda ei tasu, õppus mängitakse läbi vallavalitsuste laudade taga.

„Loomkatseid inimeste peal ei tehta. Olukord on niigi ärev,” ütles Rapla vallavanem Gert Villard. Teisipäeva hommikul kell üheksa algab Päästeameti suurõppus „79 särtsu”. Sellega paneb Päästeamet proovile kõik Eesti omavalitsused võimalike elektrikatkestuste olukorras. Kolm tundi kestva õppuse detaile omavalitsused veel ei tea. „Meil on hetkel teadmata, mis stsenaariumid meile tulevad. Teame, et on elektrikatkestused,” ütles Villard.
Kuigi Raplamaal tegutseb ka maakondlik kriisikomisjon, see õppusest osa ei võta. Olukordi hakkab lahendama iga omavalitsuse enda kriisikomisjon. Rapla vallamajja tuleb vallavanemale ja abivallavanematele lisaks appi ka Rapla-Järvamaa päästepiirkonna juht Tanel Vahter. Villard rääkis, et kuigi täna nad täpselt ei tea, mis neid ees ootab, tuleb ilmselt leida lahendusi kütte ja veeühenduse tagamiseks ja allasutuste töö jätkumiseks keerulises situatsioonis.
Elanikele ega kohalikele ettevõtetele õppus ebamugavusi kaasa ei too. „See on puhas lauaõppus, ei ole vaja karta. Me harjutame ise oma koostööd ja jagame oma teadmisi, oskusi ja kogemusi,” ütles Villard.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ants
10. jaan. 2023 19:39

Kui jätaks päästeameti suurõppuse ära, siis ei tekiks selle tõttu ka ulatuslikke elektikatkestusi ! Issand oedku ! Tänavad on kui peldikud ja nemad hakkavad mängima …