4.4 C
Rapla
Laupäev, 15 juuni 2024
UudisedOmavalitsused harjutasid kriisiolukorra lahendamist

Omavalitsused harjutasid kriisiolukorra lahendamist

Päästeameti lauaõppus „KOV-79 SÄRTSU“ pani omavalitsuste kriisioskused proovile.

17. jaanuari ennelõunal osalesid kõik Eesti omavalitsused Päästeameti korraldatud suurõppusel. „Hästi intensiivne oli,” ütles Rapla vallavanem Gert Villard. Suures plaanis tuli omavalitsustel lahendada olukord, kus Venemaa lülitab Eesti oma elektrivõrgust välja. Eestis tekib elektridefitsiit ning pideva elektrivarustuse saab tagada vaid I kategooria hoonetele (haiglad jms). Ülejäänud tarbijatele antakse elektrit 4 tunni kaupa ja sedagi ebaregulaarselt.
Elektrikatkestuste tõttu hakkab tekkima probleeme igapäevases elukorralduses – kaovad side, vesi ja kanalisatsioon, sularaha ja vedelkütust ei saa kätte. Seejuures on stsenaariumi järgi õues külma kuni –15 kraadi. „Kogu aeg keerati olukorda hullemaks,” kommenteeris Villard.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare