-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
GaleriiGalerii: Suur sulalumi tekitab elektrikatkestusi ja häirib liiklust (täiendatud kl 11.00)

Galerii: Suur sulalumi tekitab elektrikatkestusi ja häirib liiklust (täiendatud kl 11.00)

Täna hommikul leidsid paljud inimesed end olukorras, kus tööle jõudmine oli häiritud. Öösel maha sadanud lume tõttu on elektrikatkestusi ja teedele langenud puid.

Märg lumi on kaasa toonud elektrikatkestusi

Helerin Väronen

Öösel alanud kohati väga intensiivne märja lume sadu on põhjustanud Mandri-Eestis ulatuslikke elektrikatkestusi. Kõige rohkem elektrikatkestusi oli hommikul kella kümne ajal Harjumaal, Pärnumaal ja Raplamaal. Kella 10.30 paiku oli elektrikatkestustest mõjutatud kliente kokku 26 319. Raplamaal oli sel hetkel 27 elektrikatkestusest mõjutatud lausa 3651 klienti.
Aktiivselt tegelevad brigaadid rikete likvideerimisega, nii et on kohti, kus elekter tagasi tuleb, kuid samas lisandub uusi katkestusi. Senikaua, kuni kestab lumesadu, katkestuste arv pigem kasvab. Jooksvat infot katkestuste kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt ja elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu.
Ilmateade lubab õhtuks saju lakkamist, kuid siis muutuvad plusskraadid miinuseks, mis võib kaasa tuua niigi lumest raskete puuokste murdumise ja elektriliinidele kukkumise.

Elektrilevi juhatuse esimehe Mihkel Härma kommentaar:
Hommikul kogunes Elektrilevi kriisikomisjon, kes töötab selle nimel, et inimeste elektrivarustus esimesel võimalusel taastada. Brigaadid tegelevad rikete likvideerimisega juba alates varahommikust ning elektriühendus on taastatud 2336 kliendil. Kohe, kui ilm võimaldab, alustatakse ülelende ka droonidega, et kiirendada rikete kaardistamist.
Komplekteerimisel on lisabrigaadid, kes suunduvad juba olemasolevatele appi rikkeid kõrvaldama. Samuti on suurendatud koosseisus tööl meie juhtimiskeskus. Kuna ilm on endiselt heitlik ja lund sajab juurde, on rikete likvideerimine ohutuse seisukohast keeruline. Täpsemad prognoosid saame anda õhtupoole, kui olukord on stabiliseerunud ja lumesadu lõppenud, kuid loodame ca 50% klientidele elektri tagasi tuua täna õhtuks.

Raske lumi murrab puid teedele

Katri Reinsalu

Maakonna päästjad reageerisid öösel 15 väljakutsele (kella 8 seisuga), mis olid põhjustatud ohtrast lumesajust. Puud ja oksad ei pea lume raskusele vastu ja murduvad teedele, takistades inimeste liikumist.
Hommikutunnid on päästjatele jätkuvalt intensiivsed, väljakutseid tuleb pidevalt juurde.
Järgmise kahe tunniga said Raplamaa päästjad veel 14 väljakutset seoses teele langenud puudega. Rohkem väljakutseid on tulnud Märjamaa piirkonnast. „Järvakandi alevis kukkus männioks elektriliinidele ja sellest sündmusest teavitati elektrikuid. Viimane väljakutse oli kell 9.50 Haimre külla, kus teele kukkunud puu oli sulgenud liikluse,” ütles Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Andra Väärtmaa kell 10.25.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare