3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
LisalehtRohelised SõnumidRohelised Sõnumid: Uudo Timm tutvustas Rapla loodusesõpradele müstilist lendoravat

Rohelised Sõnumid: Uudo Timm tutvustas Rapla loodusesõpradele müstilist lendoravat

„Kui hakkasin lendoravate vastu huvi tundma, läks ainult seitse aastat, enne kui ma nägin looduses lendoravat,” jagas loodusõhtul oma kogemust lendorava spetsialist Uudo Timm. Esmaspäeval andis ta Rapla loodusesõpradele sissevaate selle müstilise looma hingeellu.

„Katsun rääkida ühest imelikust loomast, keda paljude arvates siiamaani olemas ei ole, sest keegi teda ju ei näe,” alustas Uudo Timm kohtumist Rapla keskraamatukogus. Erilist tähelepanu saab see loom aga seetõttu, et ta valiti tänavuse aasta loomaks. Uudishimu tema vastu on ka loodushuviliste seas suur, sest saal oli kuulajaid täis.

Õues käib ta enamasti öösel
„Tegemist on valdavalt öise eluviisiga loomaga,” rääkis Timm. Praegusel aastaajal liigub ta väljas videviku ajal. Reeglina sel ajal inimesi metsas ei ole. See on suuresti ka põhjus, miks kohtumised lendorava ja inimese vahel on harvad.
Samas lisas Timm, et lendorava käitumine muutub veidi suvisel ajal. Lühikestel suveöödel tulevad isasloomad oma pesaõõnsusest välja sööma videvikus ja on terve öö aktiivsed. Emasloomadel on siis pojad ja ühest söögikorrast jääb emale poegade toitmiseks väheks. Pojad on pesas ühe kuu ja toituvad ainult piimast. „Seetõttu on emasloomad sunnitud käima söömas ka päise päeva ajal,” rääkis Timm.
Kes aga arvab, et päeval on lihtne lendorav puu otsast üles leida, eksib sügavalt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare