13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Vesiroos - erilise vaimsuse kants

KUKITEMUKI: Vesiroos – erilise vaimsuse kants

23. veebruaril tähistab Rapla Vesiroosi kool (endine gümnaasium) oma 35. sünnipäeva. Kahtlemata on Vesiroosil nii Rapla füüsilises kui ka vaimses ruumis väga oluline koht ning sestap peatume, et piiluda tema õite vahele.

Üks suuri märksõnu, mis Vesiroosi kooliga seondub, on kooli asukoht. Minu nagu paljude teistegi jaoks on valge koolimaja omamoodi maamärk, mille abil juhatatakse võõrastele teed või arvestatakse enda teekonna pikkust. Kui jalgsi Rapla kesklinnast tulen, tean, et kooli juurest koduni on veel 15 minutit. Aga seesama kooli asukoht, mis tänaseks on saanud iseenesest mõistetavaks, tekitas esialgu palju arutelusid. Miks ehitatakse kool praktiliselt soosse, miks elektriliinide juurde, miks Viljandi maantee vahetusse lähedusse?
Seesama vaidlusalune koht andis koolile aga lõpuks imeilusa nime ning pakub täna oma looklevate jalutusradade, loodusläheduse ja heade sportimisvõimalustega nii kooliperele kui ka kogukonnale mitmeid lisandväärtusi. Kui “soosse” oleks ehitatud mõni mitteavalik hoone, poleks ilmselt selle ümbrust sellisel moel arendatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare