2.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedMaria Mettas pälvis kogukonna innustaja auhinna

Maria Mettas pälvis kogukonna innustaja auhinna

TaevaniMaani meistrikoja perenaine Maria Mettas pälvis pühapäeval, 19. veebruaril Eestimaa uhkuse galal kogukonna innustaja tunnustuse. Mettase kõrval pälvis erinevates kategooriates tunnustuse veel üheksa tublit eestimaalast. Sündmuse otseülekannet sai jälgida TV3 vahendusel.

Maria Mettas sai oma auhinna kätte neljandana ning selle ulatas talle klaasikunstnik Agnes Torm. Mettas ütles, et Eestimaa uhkuse gala oli tore ja südamlik ning eriti valmistas heameelt see, et kohtuda sai teiste laureaatidega. “Kõik olid südamlikud ja toredad,” sõnas ta. See, et Mettas ühe tunnustuse pälvib, oli selge juba neljapäeval, 16. veebruaril, kuid siis polnud veel selge, millises kategoorias talle see antakse.

“See on nii suur au ja uhkus, mis väljub igast ajast ja ruumist. Ühest küljest on see suur rõõm, aga teisest küljest võtan selle tunnustuse vastu alandlikult. Olen vaikselt oma asja teinud ning olen tänulik, et keegi mind sellele tunnustusele nomineeris ja et žürii mind välja valis,” rääkis Mettas. Ta lisas: “Kui mulle helistati, olin kõigepealt šokeeritud ja ei mõistnud, miks osutusin valituks just mina. Mõtlesin, et sinna valitakse ainult need, kes on kedagi jääaugust välja tõmmanud või muudmoodi aidanud. Tuli välja, et seal tunnustatakse ka lihtsalt tavalisi ja tublisid Eesti inimesi.”

“Raplas tegutsev keraamik Maria on suureks motivatsiooniks ja inspiratsiooniks paljudele, kel napib usku iseendasse. Tema käe all saab igaüks käe saviseks ja imekaunid vaasid ja kausid valmivad justkui imeväel! Maria puhul pole tegemist üksnes ettevõtjaga, vaid kogukonna ühendajaga, sest tema keraamikatubades korraldatakse ka ohtralt üritusi.” Nii kõlas Maria Mettase iseloomustus “Eestimaa uhkuse” galaõhtul.

Mettasel on hea meel, et tema tegevus TaevaniMaani meistrikojas ulatub kaugemale kui Rapla linna piirid. Meistrikojas on käinud inimesed nii Tallinnast, Rakverest, Tartust kui ka Paidest. “Mul on hea meel, et olen saanud tuua Raplale tähelepanu. Kui ma aastaid tagasi siia kolisin, siis ma ei teadnud kedagi peale oma abikaasa. Isegi vältisin Rapla peal käimist, sest tundus, et seal on igav ja midagi ei toimu. Sedasi on lihtne mõelda, aga tegelikult tuleb ise midagi ette võtta ja ära teha. Kus viga näed laita, seal tule ja aita. Minu sõnum ongi see, et kui tunned, et võiks teha midagi ägedat, siis tule ja löö kaasa. Tee midagi ära ja siis saab öelda, kui lihtne või raske see oli,” rääkis Mettas.

TaevaniMaani meistrikojas tegutsemine on tema jaoks täiskohaga töö. “Vahel tundub, et olen seal 24 tundi ööpäevas ja seitse päeva nädalas,” sõnas ta. Viimasel ajal on seda siiski natuke vähem, sest ta kasvatab beebit.

Galaõhtu toimus Tallinna muusika- ja balletikooli MUBA saalis. Tunnustava tiitli kõrval said väljavalitud mälestuseks ka erilise kingituse – klaasikunstnik Agnes Tormi loodud headust ja tänu sümboliseeriva auhinnakuju. „Eestimaa uhkuse“ žüriisse kuuluvad muusik Ivo Linna ning näitlejannad Ülle Lichtfeldt ja Karin Rask, jalgpallur Ragnar Klavan, lauljanna Birgit Sarrap, näitleja Guido Kangur ning TV3 esindajana turundus- ja kommunikatsioonijuht Annely Adermann.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare