9.9 C
Rapla
Reede, 2 juuni 2023
ArtikkelKülade tuur ehk kaks päeva aasta küla otsimas

Külade tuur ehk kaks päeva aasta küla otsimas

Juba sel reedel, 24. märtsil kuulutab Raplamaa Külade Liit välja aasta küla, sädeinimese ja küla sõbra tiitli saajad. Raplamaa aasta küla esindab maakonda üle-eestilisel “Aasta küla” konkursil, mida korraldab Külaliikumine Kodukant.

Külaliikumine Kodukant valib Eesti aasta küla üle aasta. Sama teeb Raplamaa Külade Liit maakonnas, kuid valdades valitakse oma aasta küla igal aastal. Sellepärast on aasta küla tiitlile esitatud sel aastal kaheksa nominenti, kaks igast omavalitsusest. Need on Kumma küla ja Kaerepere alevik Kehtna vallas, Sutlema ja Rabivere küla Kohila vallas, Avaste (loobus konkursil osalemast) ja Vana-Vigala Märjamaa vallas ning Purila ja Kabala Rapla vallas.
Hindamiskomisjonil seisis ees tänamatu ülesanne see kõige-kõigem välja selgitada. Kõik konkursil osalejad esitasid külade liidule oma tutvustuse koos foto- ja mõni ka videomaterjaliga, kuid traditsioon on selline, et hindamiskomisjon sõidab paigad läbi ja vaatab oma silmaga üle. Sest küla teevad inimesed, kes seal elavad, ning vahetu suhtlemine küla esindajatega nende oma keskkonnas avaldab rohkem muljet kui tegevuste loetelu. Kahjuks ei saanud ülilühikese etteteatamise aja tõttu komisjoniliikmeid vastu võtta Purila küla.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused