16.1 C
Rapla
Kolmapäev, 31 mai 2023
ArtikkelSisuturundus: Eestlased on edukad mänguarendajad

Sisuturundus: Eestlased on edukad mänguarendajad

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Kas oskaksite pakkuda peast mõnda seltskonna-, laua- või arvutimängu, mille loojateks on eestlased? Kas teadsite, et Eestist on pärit üks maailma suurimaid kasiinotarkvara arendajaid Playtech ning eestlased on andnud väga suure panuse maailmatasemel online kasiino sektori arengusse? Muuhulgas on eestlastest mänguleiutajad loonud ka mitmeid põnevaid seltskonnamänge, kaardimänge ja arvutimänge.

Eestlased armastavad nii lauamänge kui ka sportlikke tegevusi ja see on andnud aluse mitmete põnevate uute alade ja mängude väljaarendamiseks. Juhtiva IT-riigina oleme loomulikult esirinnas ka erinevate arvutimängude ja kasiinomängude loomisel, mille üle võime tõelist uhkust tunda.

Väikesest Tartust maailmatasemel tegijaks

1999. aastal loodi Tartu Ülikool tudengite poolt online kasiinode tarkvara loomisele spetsialiseerunud ettevõte TradeFX, mis 2001. aastal sai uueks nimeks Playtech. Nende suur läbimurre saabus 2002. aastal tänu ühe maailma suurima veebikasiinoga sõlmitud koostöölepingule. Sellest ajast peale on Playtech üks maailma juhtivamaid kasiinotarkvara ettevõtteid, mille aktsiad on noteeritud Londoni börsil.

Playtechi tooteid ja teenuseid kasutatakse enam kui 140 riigis üle kogu maailma ning mitmete suurte playin.ee/valismaa-kasiinod/ kasiinode, spordiennustussaitide ja pokkeritubade poolt. Nende valikust leiab erinevaid ja populaarseid kasiinomänge nagu slotikad, lauamängud, videopokker ja reaalajas diileriga mängud. Playtechi parimate mängude hulka kuuluvad Age of the Gods seeria, Gladiator Jackpot, Pink Panther ja mitmed klassikalised lauamängud. Ettevõte on oma tegevust laiendanud ka mitmetesse teistesse tehnoloogiavaldkondadesse nagu mobiilimängud ja fintech.

Eestist arvutimängude tippkümnesse

2019. aastal tulid Eesti mänguarendaja Robert Kurvitz ja tema meeskond ZA/UM välja avatud maailmaga rollimänguga Disco Elysium. Mängu tegevus toimub Revacholi, kus peategelasest detektiiv üritab lahendada mõrvajuhtumit. Mängija saab valida erinevaid dialoogivõimalusi, mis mõjutavad mängu lõppu ja teevad sellest igal korral erineva kogemuse. Lisaks sellele saab mängija arendada oma tegelaskuju erinevaid oskusi.

Fantaasiamaailmas toimuv tegevus on ülipõneva ja kaasahaarava süžeega ning graafiliselt ja kunstiliselt tipptasemel. Mäng on saanud palju positiivset tagasisidet ning on võitnud mitmeid auhindu, sealhulgas 2020. aasta The Game Awards’i auhinna “Parima narratiivi” kategoorias. Eestlaste loodud mäng on mitmetes tippedetabelites kõrgetel kohtadel ja mängijate seas ülimalt populaarne, sest on sisult kaasahaarav ja kõrgel tasemel.

Eestis leiutatud muud seltskondlikud tegevused

Raske öelda, kas meie leiutamislembuse taga on pikad ja pimedad talveõhtud, eestlaste erakordne nutikus või igavus, aga ideepuuduse käes eestlased ei kannata. Siitmailt on pärit ka sajandeid mängitud koroona ja närvikõdi pakkuv kiiking. Eestlased armastavad nii lauamänge kui ka sportlikke tegevusi ja see on andnud aluse mitmete põnevate uute alade ja mängude arendamiseks.

Koroona

Mõningatel andmetel on piljardit meenutav lauamäng koroona leiutatud Balti meremeeste poolt. Ümmargused pallid asendati nuppude ja väiksema lauaga just seetõttu, et mängu saaks ka loksuvatel merelainetel mugavalt mängida. Koroonat tunnustatakse veel vähestes riikides võistlusspordina, kuid eestlaste ja lätlaste seas on mäng väga levinud ja kohalikke võistlusi korraldatakse tihedalt.

Kiiking

Kiikumine on paljude rahvaste seas armastatud meelelahutus ja talupoegadest eestlaste külapeod toimusid alati kiigel ja kiige ümber. Seetõttu on kiikumine meie jaoks eriti südamelähedane. Kiiking on Eestist pärit spordiala, mis sai alguse 1990ndatel aastatel. Tavalise kiige metallist võllid on venitatud pikaks ja kiikuja peab endale seistes hoogu andes saama üle võlli. Esimene ametlik kiikingu võistlus toimus 1997. aastal ja sellest ajast alates on sport levinud ka väljaspool Eestit. Kiikingu võistlustel on erinevaid kategooriaid vastavalt osalejate vanusele ja oskuste tasemele.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused