14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelPsühholoogia kasiinode disainis – Kuidas kasiinod kasutavad valgustust, heli ja kujundust kaasahaaravaks...

Psühholoogia kasiinode disainis – Kuidas kasiinod kasutavad valgustust, heli ja kujundust kaasahaaravaks mängukogemuseks

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Kasiinod näevad palju vaeva, et pakkuda klientidele meeldivat olemist ning kõrge tasemega meelelahutust. Selle kallal on läbi aastate palju tööd tehtud ning erinevaid asju katsetatud. Näiteks ei ole praktiliselt üheski kasiinos seinakella, ning samuti on tavaliselt naturaalse valguse pääsemine ruumidesse piiratud või olematu. Need on kõik psühholoogilised tegurid, mis aitavad inimestel ennast unustada ning keskenduda ainult mängimisele.
Täpselt sama kehtib ka online kasiinode kohta, kuid seal on tingimused pisut keerulisemad. Hasartmänguseadus määrab ära mitmed erinevad tingimused, mis peavad olema täidetud ning mida klientide eest varjata ei tohi. Kõik parimad kasiinod on leitavad eesticasiino.com lehel, kust on ühtlasi võimalik leida ka kogu vajalik informatsioon, mida kasiinod peavad kuvama. Online kasiinode puhul on äärmiselt oluline tagada maksimaalne turvalisus.

Klassikaliste kasiinode strateegiline värvide kasutus

Kas olete kunagi märganud, kuidas suurem osa klassikalisi kasiinosid kasutab sarnast sisekujundust? Sõltumata kasiino omanikust, on kõikidel kasiinodel interjöör väga sarnane. Sisekujundus on tavaliselt tehtud rikkalike värvidega, mis tavaliselt hõlmavad endas sametpunast, soojasid pruune ja arglikke kollaseid. Värvid on kergelt tuhmid ja hämarad, kuid sellest hoolimata aitavad luua illusiooni, et tegemist on pärast tööaega ideaalse meelelahutuse võimalusega.
Hästi kujundatud kasiino muudab mängijatel olemise mõnusaks, ning kipub kaduma ka ajataju. Tihti võetakse appi väga andekad sisekujundajad, kes lisavad pisut vürtsi ja tugevamaid toone, kuid peamine jääb ikkagi samaks. Inimesed tunnevad ennast hästi ning tunnetavad luksuslikkuse lähedust. Paljude inimeste jaoks on see äärmiselt oluline, kui nad saavad kuhugi kuuluda – isegi kui see on vaid korraks.

Hüpnootilised helid

Võiks arvata, et ainukesed helid kasiinos tulevad mänguautomaatidest, kuid tegelikult see nii ei ole. Tihti võrreldakse seda ka aktiivse mesitaru või inimesi täis tänavaga. Tegelikult see aga nii pole, ning kasiinos kostvad helid on hoolikalt läbi mõeldud. Võib tekkida tunne, kuidas võitjatele makstakse kogu aeg raha välja ning inimesel tekib tunne, et ta jääb sellest ilma. See aga tekitab omakorda olukorra, kus soovitakse enda õnn proovile panna ning saada osa sellest samast meelelahutusest.
Lisaks mängib taustal ka lüüriline viis, mis on kaasahaarav, köitev ning loob põnevust täis atmosfääri. Vaieldamatult on tegemist fantastilise psühholoogilise trikiga, mida kasiinod kasutavad mängijate mängimisaktiivsuse tõstmiseks. Paljud inimesed võivad seda küll mõista, kuid tajude nõrgenedes lastakse sellel ennast eemale kanda.

Lõputu meelelahutuse faktor

Kasiinodes on kõike alates etendustest, esinejatest, eriüritustest ning muusikasündmustest. Sellised lahendused meelitavad kasiinodesse inimese, kes sinna muidu ei läheks. Algne plaan võib olla küll muusikaline vahepala, kuid õhtu lõpuks pannakse enda õnn proovile ka kasiinomängudes. Kasiinodisain on loodud selliselt, et see tekitaks kõikides inimestes soovi enda õnn proovile panna.
Külastajad, kes hasartmänge ei mängi, võivad küll osaleda ainult meelelahutuslikel üritustel, kuid uudishimu võib viia olukorrani, kus kasutatakse meelelahutuseks lisaraha. Erinevad atraktsioonid ja psühholoogilised trikid on nii hoolikalt läbi mõeldud, et paljud inimesed ei saa sellest arugi, kuidas neid mõjutatakse.
Meelelahutus on kasulik nii kasiinos mängijatele kui ka kasiinole endale. Meeldiv meelelahutus toob oluliselt rohkem liiklust ja inimesi ning tänu sellele pakutakse näiteks võimalust pärast meeldivat etendust nautida pokkerimängu. Harvad ei ole ka juhtumid, kus naised jäetakse etendust nautima ning ise suundutakse laudadesse enda õnne proovima.

Lihtne ligipääs baaridele

Kas soovite nautida ühte või kahte kokteili? Pole probleemi, sest kasiinode baarid on alati maitsvaid jooke täis. Küll aga on kõigile teada tõsiasi, et hasartmängud ja alkohol kokku ei käi. Kui tugevas alkoholijoobes inimene peaks mõnes mängus kõvasti kaotama, võib ta korraldada stseeni, mis toob halba valgust nii kasiinole kui ka loomulikult inimesele endale. Samas võib olla meie seas ka mängureid, kelle jaoks klaasike viskit aitab pisut lõõgastuda ning mänge rohkem nautida. Iga inimene peab ise otsustama, milline kogus on talle paras ning kas seda üldse vaja on.
Baaridest on tihti võimalik hankida ka kergemaid toite ning muud head. Alati ei pea see olema seotud alkoholiga. Tiheda ja kiire pokkerimängu kõrvale üks külm karastusjook või sidrunivesi võib olla väga hea lahendus. Suurematele mängijatele on tihti ka mõned söögid ja joogid tasuta, või kasutatakse selleks erinevaid lojaalsusprogramme, mille abil endale tooteid saada.

Kuhu areneb edasi kasiinode psühholoogia

Nagu ka kõigi teiste valdkondade puhul, areneb see kindlasti edasi ning katsetatakse palju erinevaid lahendusi. Küll aga ei ole kindlalt võimalik määrata, milline on järgmine suur läbimurre kasiinode psühholoogias. Paljud arvavad, et see on seotud virtuaalreaalsusega, kuid midagi kindlat väita ei ole võimalik.
Selge on see, et kasiinotööstus jätkab arenemisega, ning kindlasti on suurimad arengud ees online kasiinodes. Erinevad online kasiinode jaoks mõeldud lahendused on juba tänasel päeval väga kõrgelt arenenud, kuid kindlasti on oodata lisa. Mängijatele pakutakse live kasiino funktsiooni, mis on äärmiselt sarnane tavalise kasiinoga – kuid seda kõike on võimalik teha kodust. Kindel on see, et tegemist on kiiresti areneva valdkonnaga, mille uuendusi paljud ootavad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare