4.4 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
ArtikkelKaius koolitati Ida-Virumaa õpetajaid

Kaius koolitati Ida-Virumaa õpetajaid

Lily Kononova, Kaiu kool

„Emotsioonid on tipus!“ – just sellise lausega võttis Kohtla-Järve erakooli Intellekt õppejuht Tatjana Kossjuk kokku oma kooli direktori Raissa Bazenova ja algklasside õpetaja Alexandra Suviste Kaiu koolis veedetud nädala.
Idee sai alguse maakonna vene keele õpetajate soovist lõpetada käesolev õppeaasta Ida-Virumaa ekskursiooniga. Oleks ju hea külastada ka mõnda sealset kooli. Tänu tutvustele leiti Tatjana Kossjuk, Kohtla-Järve erakooli õppejuht ja eesti keele õpetaja. Suhtluse käigus edastas Tatjana ka oma palve – äkki leidub Raplamaal mõni kool, kes on nõus nädala võõrustama paari nende õpetajat. Ida-Virumaa õpetajate seas on palju neid, kel puudub keeleõpet soosiv keskkond, kuid peavad sooritama üsna pea eesti keele tasemeeksami, et saaksid jätkata õpetamist. Kõige edukamalt on võimalik omandada keel, viibides omandatava keele keskkonnas.
Kaius kulgeb koolielu juba kaks aastat väga keerulistes oludes, kuid otsus võõrustada Kohtla-Järve kolleege tuli direktori ja õpetajate poolt kohe – teeme ära!
20. märtsi hommikul jõudsid Raissa ja Alexandra Kaiu kooli ning keelepraktika võiski alata. Nädal kujunes väga intensiivseks ja teguderohkeks. Alexandra suhtles peamiselt algklasside õpetajatega, käis algklasside tundides ja osales ka 9. ja 6. klassi vene keele tundides, kus õpilased esitasid talle vene keeles erinevaid küsimusi, aga vastata tohtis vaid eesti keeles. Raissat huvitas rohkem koolitöö administratiivne pool.
Pärast koolipäevi oli ka tegevus väga tihe: esmaspäeval osalemine Rajaleidja nõupidamisel, teisipäeval Atla mõisa külastus, kolmapäeval tutvumine Vesiroosi kooli ja neljapäeval Kohila mõisakooliga. Samal nädalal tähistasime käesolevast õppeaastast Kaiu kooli koosseisu kuuluva Kaiu lasteaia Triinutare 35. sünnipäeva. Vahvast sünnipäevapeost said osa ka meie külalised.
Lisaks sai Alexandra teisipäeval oma esimese eestikeelse teatrielamuse Eesti Noorsooteatris “Apelsinitüdrukut” vaadates ning neljapäeval osales õpetajate võistkonnaga MTÜ Kaiu Kodukant korraldataval mälumänguturniiril.
Nädal möödus väga kiiresti. Reedel kokkuvõtteid tehes olime õnnelikud, kasu said kõik, kes ettevõtmises osalesid, nii õpetajad kui ka õpilased. Kõige paremini võttis kogu nädala kokku Intellekti õppejuht proua Tatjana, kes küll ise kohapeal ei viibinud, kuid kolleegide emotsioonidest osa sai: „Ülitore on see, et tutvusime inimestega, kellega oleme ühel lainel ja hindame avatust, sõbralikkust, töökust ja loovust! Ja mis eriti tähtis, et saame kenasti aru, et erinevad keeled ja kultuurid rikastavad üksteist!”
Peterburist pärit Alexandra on elanud Eestis alles seitse aastat. Ta on väga motiveeritud eesti keelt õppima ja usub, et suudab sügisel sooritada eesti keele B2 tasemeeksami, ning on otsustanud Tartu Ülikooligi astuda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare