6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
TarbijaRetseptidRetsept: Lihtne tikri-õunakook

Retsept: Lihtne tikri-õunakook

Kui vastu kevadet on sügavkülma jäänud veel marju, siis on neid hea kasutada kookide, muffinite ja smuutide tegemiseks. Siinses lihtsas koogiretseptis (mille sain eksämma käest) on kasutatud küll konkreetselt tikreid, kuid sama hästi võib kasutada ka muid marju. Peab aga arvestama, et mida hapumaid marju kasutada, seda suurem võiks olla suhkrukogus, mis tasakaalustaks marjade hapususe.
Mõnele aga just see hapusus meeldib, nii et siis võib jätta suhkrukoguse võimalikult väikeseks. Kõige parem on seda kooki serveerida (vanilje)jäätisega, mis marjade hapusust mahendab.

Vaja läheb: 6 muna, 6-9 spl suhkrut, 100 g võid, 4 spl õli, 3 spl hapukoort, 1 tl vanillisuhkrut, 2 tl küpsetuspulbrit, 2-2,5 kl jahu, 1 õun, 2 peotäit külmutatud tikreid

Tee nii: Vahusta munad suhkruga. Sulata või ja lisa see samal ajal aeglaselt segades taignasse. Lisa õli ja hapukoor ning sega. Sega küpsetuspulber jahuga ja sõelu jahu taignasse, seda samal ajal aeglaselt segades. Jälgi, et taigen liiga kõva ei jääks, vajadusel lisa hapukoort.
Lõigu õunad ja sega need taignasse ning lisa ka (külmutatud) tikrid.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures, kuni kook on kuldpruun. Serveeri kooki koos jäätisega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare